Τετάρτη, 18 Μαρτίου 2015 15:20

4 χρόνια φυλάκιση για 70 χασισόδεντρα στη Μάνη

Γράφτηκε από την
4 χρόνια φυλάκιση για 70 χασισόδεντρα στη Μάνη

Σε 4 χρόνια φυλάκιση με αναστολή καταδικάστηκε από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων 37χρονος μουσικός από τον Αγ. Νικόλαο Μάνης, γιατί καλλιεργούσε 70 χασισόδεντρα.

Οπως κατέθεσε αστυνομικός, κάποιος κάρφωσε πέρυσι το Μάιο ότι υπάρχει φυτεία πάνω από μια παιδική κατασκήνωση, κοντά στην παραλία Δελφίνια, στη Στούπα. Ο άγνωστος πληροφοριοδότης περιέγραψε ότι υπάρχει ένα λόφος και μια σπηλιά όπου οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας θα έβρισκαν τα φυτά. Αναζήτησαν λοιπόν ένα πέρασμα και το βρήκαν, από ένα μονοπάτι το οποίο ξεκινούσε από την παιδική κατασκήνωση της οικογένειας του κατηγορούμενου. 

Συγκεκριμένα ο αστυνομικός είπε ότι ακολούθησαν ένα λάστιχο, το οποίο ακολούθησαν και περίπου στα 100 μέτρα βρήκαν μια δεξαμενή νερού του 1 τόνου. Οι αστυνομικοί βρήκαν επίσης κασμάδες και άλλα εργαλεία, καθώς και τα 70 δέντρα ύψους από 0,70 έως 1,20 μέτρα, τα οποία δεν είχε προλάβει ο κατηγορούμενος να μεταφυτεύσει από τις γλάστρες. Είχε όμως ξεκινήσει να φτιάχνει μια λαχίδα κάπου 10 τ.μ., βγάζοντας τα βράχια και καθαρίζοντας το έδαφος για να φυτέψει τα χασισόδεντρα στο χώμα. 

Στη συνέχεια και αφού οι αστυνομικοί έμαθαν ότι όλη η έκταση ανήκει στην οικογένεια του κατηγορούμενου, πήγαν στο σπίτι του στον Αγ. Νικόλαο. Εκεί βρήκαν διάφορες ποσότητες χασίς, συνολικού βάρους περίπου 150 γραμ. Η μεγαλύτερη ποσότητα ήταν μέσα σε ένα σακίδιο μαζί με δύο ζυγαριές ακριβείας. 

Ως μάρτυρες υπεράσπισης κατέθεσαν η σύζυγος του κατηγορούμενου, ο πατέρας του, ένας φίλος του και ένας γεωπόνος. Ο τελευταίος είπε στο δικαστήριο ότι στα 10 τ.μ. που είχε διαμορφώσει για τη μεταφύτευση ο κατηγορούμενος δεν είχε και πολλές ελπίδες να κάνει μια καλή παραγωγή. Είπε μάλιστα ότι δεν θα έβγαζε από όλα τα χασισόδεντρα περισσότερα από 750 γραμμάρια αποξηραμένο χασίς, καθώς πέρα από το στενάχωρο του χώρου, το νερό της περιοχής έχει μεγάλες ποσότητες αλατιού και το έδαφος είναι βραχώδες. 

Ο πατέρας και η σύζυγος του κατηγορούμενου περιέγραψαν στο δικαστήριο τις μάχες που έχουν δώσει μαζί του για να ξεκόψει από τα ναρκωτικά. Αν και η έκθεση πραγματογνωμοσύνης δεν ήταν απόλυτα ξεκάθαρη για το αν είναι τοξικομανής, το δικαστήριο έκανε δεκτή την τοξικομανία, γι' αυτό και επέβαλε χαμηλή ποινή. Ωστόσο η πρόεδρος διαφώνησε και μειοψήφησε, καθώς θεωρούσε ότι ο κατηγορούμενος δεν φαίνεται να κάνει 2 γραμ. ηρωίνη την ημέρα από τα 19 του χρόνια. 

Ο ίδιος ο κατηγορούμενος στην απολογία του ισχυρίστηκε ότι, διαβάζοντας διάφορες ιατρικές μελέτες, προσπάθησε να αποτοξινωθεί από την ηρωίνη φτιάχνοντας αφεψήματα με χασίς. Ισχυρίστηκε δε πως έπινε χασίς για να μετριάζει την επίδραση της ηρωίνης και να μπορεί να παίζει τις νύχτες σε κλαμπ και την ημέρα να παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα μουσικής σε παιδιά.

Ν.Κ. 

 


NEWSLETTER