Πέμπτη, 19 Μαρτίου 2015 16:15

Αθώος ο πρώην διευθυντής της Εμπορικής Φιλιατρών

Γράφτηκε από την
Αθώος ο πρώην διευθυντής της Εμπορικής Φιλιατρών

Ο πρώην διευθυντής της Εμπορικής στα Φιλιατρά αθωώθηκε χθες από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων για υπεξαίρεση στην υπηρεσία και πλαστογραφία.

Συγκεκριμένα, το δικαστήριο έπαψε την ποινική δίωξη γιατί, όπως ανέπτυξε νωρίτερα στην αγόρευσή της και η εισαγγελέας, τα αδικήματα έχουν παραγραφεί καθώς τα ποσά για τα οποία κατηγορείται ότι υπεξαίρεσε δεν ξεπερνούν τις 30.000 ευρώ. Οπότε η κακουργηματική κατηγορία μετατρέπεται σε πλημμεληματική και τα αδικήματα παραγράφονται, αφού σύμφωνα με το κατηγορητήριο οι πράξεις διαπράχθηκαν το Δεκέμβριο του 2005 και τον Ιούνιο του 2006. Επιπλέον, η κατηγορία ότι για να κάνει την υπεξαίρεση μεταχειρίστηκε ιδιαίτερα τεχνάσματα (σ.σ. την πλαστογραφία ενταλμάτων πληρωμής), για συνολικό ποσό που ξεπερνούσε τις 60.000 ευρώ, δεν αποδείχτηκε κατά την ακροαματική διαδικασία.   

Θυμίζουμε ότι ο εν λόγω κατηγορούμενος έχει καταδικαστεί τελεσίδικα τον Απρίλιο του 2012 σε κάθειρξη 15 χρόνων από το Πενταμελές Εφετείο Καλαμάτας, γιατί είχε υπεξαιρέσει χρήματα πελατών της τράπεζας από το 2003 έως το 2007. Ενώ χθες το δικαστήριο εξέτασε δύο άλλες περιπτώσεις, οι οποίες δεν ήταν στο τότε κατηγορητήριο και το βούλευμα παραπομπής του για αυτές βγήκε το Δεκέμβριο του 2013. 

Ν.Κ.


NEWSLETTER