Παρασκευή, 20 Μαρτίου 2015 19:15

Αεροδρόμιο Καλαμάτας: 2 Πολωνοί έδωσαν κάρτες επιβίβασης σε Σύρους

Γράφτηκε από την
Αεροδρόμιο Καλαμάτας: 2 Πολωνοί έδωσαν κάρτες επιβίβασης σε Σύρους

Ποινή κάθειρξης 6 χρόνων στον καθένα επέβαλε το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων σε δύο Πολωνούς που έκαναν τσεκ-ιν στο αεροδρόμιο Καλαμάτας και έπειτα έδωσαν τις κάρτες επιβίβασής τους σε δύο Σύρους.

Οι τελευταίοι θα ταξίδευαν για την Πολωνία πέρυσι στις 9 Ιουλίου, με πλαστές ταυτότητες που είχαν τις δικές τους φωτογραφίες τους αλλά τα στοιχεία των δύο Πολωνών. 

Το δικαστήριο καταδίκασε τους δύο Σύρους ερήμην σε 3 μήνες φυλάκιση. Οσο για τους Πολωνούς κατηγορούμενους, τους καταδίκασε για διευκόλυνση εξόδου των δύο Σύρων από την Ελλάδα. Οι ίδιοι στις απολογίες τους είπαν ότι ξεκίνησαν από τη χώρα τους για να έρθουν με αεροπλάνο στην Αθήνα και μετά με το ΚΤΕΛ στην Καλαμάτα. Εδώ συνάντησαν έναν άλλο Πολωνό ο οποίος έδωσε τις πλαστές ταυτότητες στους Σύρους και τους είπε τι να κάνουν. 

Οι κατηγορούμενοι υποστήριξαν ότι οικονομικά ήταν σε άθλια κατάσταση και ότι, αφού βεβαιώθηκαν ότι δεν θα μπλεχτούν με ναρκωτικά και λαθρεμπόριο, δέχτηκαν να κάνουν τη διευκόλυνση εξόδου για περίπου 300 ευρώ. Οπως είπαν, τότε δεν ήξεραν πόσο σοβαρό είναι αυτό. Οταν παρέδωσαν τις κάρτες επιβίβασης στους Σύρους, έφυγαν με τα πόδια προς το Ασπρόχωμα. Οι αστυνομικοί τους συνέλαβαν λίγη ώρα μετά να πίνουν μπίρες σε ένα καφενείο. 

Ν.Κ. 


NEWSLETTER