Πέμπτη, 26 Μαρτίου 2015 19:17

2 χρόνια για 12 χασισόδεντρα

Γράφτηκε από την

Ποινή φυλάκισης 2 χρόνων -κατά ένα έτος μειωμένη σε σχέση με πρωτόδικα- επέβαλε το Πενταμελές Εφετείο Καλαμάτας σε 34χρονο κατηγορούμενο για την καλλιέργεια 12 χασισόδεντρων και την κατοχή 22,6 γραμμαρίων χασίς. 

Οπως κατέθεσε αστυνομικός το χασίς βρέθηκε κοντά σε αποθήκη του κατηγορούμενου στην Ανάληψη, ύστερα από την αξιοποίηση σχετικής πληροφορίας από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας. Οταν οι αστυνομικοί τον ρώτησαν πού το βρήκε, τους οδήγησε ο ίδιος σε μια μικρή και εντελώς ερασιτεχνική καλλιέργεια, σε κοντινή απόσταση από το στάβλο του. 

Ο αστυνομικός είπε στην κατάθεσή του πως η ποσότητα χασίς που βρήκαν νωρίτερα είχε σίγουρα μαζευτεί από τα φυτά τα οποία καλλιεργούσε ο κατηγορούμενος, γιατί φαίνονταν τρυγημένα. Είπε ακόμη πως ούτε κάποια εγκατάσταση ποτίσματος βρέθηκε, ούτε οργανωμένη καλλιέργεια έδειχνε. Ομως τα φυτά είχαν πάρει ύψος και έφταναν ήδη -Απρίλιο μήνα- από 0,70 έως 1,20 μέτρα. 

Ο κατηγορούμενος στην απολογία του είπε ότι έμπλεξε κι έμαθε στο χασίς, αλλά μετά από 8 χρόνια χρήση αποφάσισε να ξεκόψει από τις πιάτσες των ναρκομανών. Γι' αυτό ισχυρίστηκε ότι φύτεψε τα χασισόδεντρα, τα οποία ούτε που φρόντισε καθόλου, αφού εκείνη την περίοδο έβρεχε συνέχεια.

Ν.Κ.