Τετάρτη, 01 Απριλίου 2015 13:47

4 προφυλακίσεις για λαθραία τσιγάρα

Γράφτηκε από την

Προσωρινά κρατούμενοι είναι από χθες, για λαθρεμπορία τσιγάρων και σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, τα 4 από τα 8 μέλη πληρώματος του πλοίου "GENC 3".

Ενώ σήμερα απολογούνται ο Τούρκος καπετάνιος του φορτηγού πλοίου και τα υπόλοιπα 3 μέλη του πληρώματος (δύο Γεωργιανοί και ένας Ινδός). Χθες, οδηγήθηκαν στην ανακρίτρια Καλαμάτας για να απολογηθούν και προφυλακίστηκαν με τη σύμφωνη γνώμη του εισαγγελέα, ο δεύτερος καπετάνιος του πλοίου, ο μηχανικός, ο λιπαντής και ο μάγειρας, όλοι τους Τούρκοι. 

Θυμίζουμε ότι την περασμένη Τετάρτη το βράδυ μια πληροφορία ότι ανοιχτά του Διρού έχει αγκυροβολήσει το φορτηγό πλοίο "GENC 3", σημαίας Αγίου Βικεντίου, προκάλεσε γενικό συναγερμό στο Λιμεναρχείο Καλαμάτας. Το εν λόγω πλοίο έχει απασχολήσει στο παρελθόν τις αρχές για διακίνηση λαθραίων τσιγάρων και θεωρήθηκε ύποπτο. Το πρωί της Πέμπτης ρυμουλκήθηκε στο λιμάνι της Καλαμάτας και από τον έλεγχο του φορτίου του προέκυψαν στοιχεία για λαθρεμπόριο τσιγάρων από το πλήρωμα - οι οποίοι συνελήφθησαν αργά το βράδυ του Σαββάτου με εντάλματα σύλληψης των τοπικών δικαστικών αρχών. 

Σύμφωνα πάντως με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, η ποσότητα των λαθραίων τσιγάρων εκτιμάται ότι ξεπερνά τα 10.760 χαρτοκιβώτια (master cases), ενώ οι διαφυγόντες δασμοί και φόροι από το παράνομο φορτίο θα δοθούν όταν τελειώσει η καταμέτρησή του από το Τελωνείο Καλαμάτας. Ωστόσο με μια πρώτη εκτίμηση των αρχών υπολογίζεται ότι ξεπερνούν τα 20 εκατ. ευρώ. 

Ν.Κ.