Τρίτη, 07 Απριλίου 2015 10:32

5 προφυλακίσεις για τη διακίνηση ηρωίνης στην Καλαμάτα

Γράφτηκε από την
5 προφυλακίσεις για τη διακίνηση ηρωίνης στην Καλαμάτα

 

Με 5 προφυλακίσεις άνοιξε ο κύκλος των απολογιών στη μεγάλη υπόθεση διακίνησης ηρωίνης.

Καταρχάς προφυλακίστηκαν τα 3 μέλη από τα 5 μέλη της μίας οικογένειας των τσιγγάνων που έκαναν διακίνηση ηρωίνης: ο 34χρονος φερόμενος ως αρχηγός της ομάδας, καθώς επίσης ο 25χρονος αδερφός του με την 22χρονη σύζυγό του - ενώ η 61χρονη μάνα τους και η 31χρονη σύζυγος του αρχηγού αφέθηκαν ελεύθερες με περιοριστικούς όρους. Επίσης, προσωρινά κρατούμενοι κρίθηκαν από την ανακρίτρια και τον εισαγγελέα

ο 41χρονος τσιγγάνος που προμήθευε την ηρωίνη από την Αθήνα, καθώς και ένας 34χρονος Αρφαραίος ντίλερ. 

Χθες στην ανακρίτρια Καλαμάτας οδηγήθηκαν 7 από τα συνολικά 21 άτομα τα οποία συνελήφθησαν την περασμένη Παρασκευή και στα οποία έχει ασκηθεί ποινική δίωξη, μεταξύ άλλων για σύσταση και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, καθώς και για διακίνηση ναρκωτικών. 

Τα μέλη της οικογένειας που απολογήθηκαν χθες, έκαναν τη συνεννόηση τηλεφωνικά και στη συνέχεια ένας από αυτούς έπαιρνε το αυτοκίνητο, πήγαινε στο Ζεφύρι κάθε 15-20 μέρες, έπαιρνε το πακέτο με το 1 έως 1,5 κιλό που του είχε ετοιμάσει ο έμπορος και γύριζε στην Καλαμάτα. Θυμίζουμε ότι πέρυσι τον Ιούνιο προφυλακίστηκαν 5 τσιγγάνοι από την ίδια οικογένεια, για τη διακίνηση 8.700 δόσεων μαύρης ηρωίνης, που βρέθηκε σε μορφή τούβλου μέσα σε δύο τρύπες σε κοντινή στον καταυλισμό πλαγιά. 

Σήμερα θα οδηγηθούν στην ανακρίτρια άλλα 8 άτομα, ενώ ο κύκλος των ανακρίσεων αναμένεται να ολοκληρωθεί αύριο με τους 6 τελευταίους.

 

Ν.Κ.


NEWSLETTER