Πέμπτη, 30 Απριλίου 2015 19:19

Ενοχή ιδιώτη γιατρού προτείνει η εισαγγελέας για το θάνατο 35χρονης Καλαματιανής

Γράφτηκε από την

Την ενοχή του ιδιώτη γιατρού πρότεινε η εισαγγελέας Μαρία Κωλέττη για το θάνατο της 35χρονης Καλαματιανής η οποία κατέληξε στις 16 Δεκεμβρίου του 2008 στην Εντατική του Σισμανόγλειου Νοσοκομείου, έξι μήνες μετά από εγχείρηση για

 (sleeve gastrectomy). Η εισαγγελέας για τους υπόλοιπους 22 κατηγορούμενους νοσοκομειακούς γιατρούς πρότεινε την αθώωσή τους. Θυμίζουμε ότι κατηγορούμενοι για το θάνατο της γυναίκας κάθονται στο εδώλιο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Καλαμάτας ένας ιδιώτης και 22 νοσοκομειακοί γιατροί. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, οι γιατροί (οι 6 του Νοσοκομείου Καλαμάτας) θα την είχαν σώσει αν έκαναν μια απλή γαστροσκόπηση. Η γυναίκα είχε βάλει δαχτυλίδι στο στομάχι για να αδυνατίσει, αλλά το έβγαλε και ο ιδιώτης γιατρός που έκανε την επέμβαση στην Αθήνα επέλεξε αντί για νέο δαχτυλίδι να προχωρήσει σε γαστρικό μανίκι. Δηλαδή, "έκοψε το στομάχι της", αλλά μετά άρχισε να έχει ζαλάδες, εμετούς και πόνους. Ο γιατρός τής είπε να μην ανησυχεί και δεν την εξέτασε αν και είχε ιατρείο και στην Καλαμάτα και ερχόταν συχνά στην πόλη. Η επέμβαση έγινε το Μάιο του 2008 και μέχρι τον Ιούλιο που νοσηλεύτηκε για πρώτη φορά στη Β' Παθολογική του Νοσοκομείου Καλαμάτας, συνέχισε να υποφέρει από τα ίδια συμπτώματα. Η 35χρονη, η οποία αντιμετώπιζε και άλλα προβλήματα υγείας, εκτός από το Νοσοκομείο Καλαμάτας νοσηλεύτηκε στο "Σωτηρία" και στο Ιπποκράτειο στην Αθήνα, ενώ κατέληξε στις 16 Δεκεμβρίου του 2008 στην Εντατική του Σισμανόγλειου Νοσοκομείου. 

Χθες στη δίκη στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Καλαμάτας απολογήθηκαν και οι δύο κατηγορούμενοι που είχαν απομείνει, ενώ αγόρευσε και η συνήγορος πολιτικής αγωγής Δέσποινα Τσιλιβαράκη. Η δίκη θα συνεχιστεί στις 19 Μαΐου με τις αγορεύσεις των συνηγόρων υπεράσπισης. 

Ν.Κ.