Τρίτη, 05 Μαϊος 2015 09:13

Εκδικάστηκαν τα ασφαλιστικά Ενωσης και ΜΕΣΣΥΝΕΛ Α.Ε.

Γράφτηκε από τον

Εκδικάστηκαν χθες στο Πρωτοδικείο Καλαμάτας οι αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων του νέου συνεταιρισμού της Ενωσης Μεσσηνίας και της ΜΕΣΣΥΝΕΛ Α.Ε., για τη λήψη προσωρινής απόφασης που αναμένεται σήμερα ή τις αμέσως επόμενες ημέρες.

Κατά τη διαδικασία υπήρξαν κόντρες και αντιπαράθεση απόψεων από τους δικηγόρους των δύο πλευρών.

Ειδικότερα, η πρώτη αίτηση ήταν του νέου συνεταιρισμού της Ενωσης κατά της ΜΕΣΣΥΝΕΛ για την απαγόρευση δημοσιεύσεων της ΜΕΣΣΥΝΕΛ στον Τύπο και της κυκλοφορίας φυλλαδίων με επικριτικό περιεχόμενο κατά του συνεταιρισμού. Η δεύτερη ήταν της ΜΕΣΣΥΝΕΛ κατά της Ενωσης και της εφημερίδας "Φωνή" για την απαγόρευση δημοσιευμάτων της εφημερίδας κατά της ΜΕΣΣΥΝΕΛ και υπέρ της Ενωσης, με επιθέσεις κατά του πρώην προέδρου της Ενωσης και σήμερα διευθύνοντος συμβούλου της ΜΕΣΣΥΝΕΛ Βασίλη Κοζομπόλη.

Η δικηγόρος του συνεταιρισμού της Ενωσης Ρούλα Μουρδουκούτα μίλησε για ωμή και απαράδεκτη παρέμβαση στα εσωτερικά του συνεταιρισμού από τη ΜΕΣΣΥΝΕΛ, για αθέμιτο ανταγωνισμό για να προσελκύσουν πελάτες για το ΟΣΔΕ.

Ο δικηγόρος της ΜΕΣΣΥΝΕΛ Χρήστος Παναγιωτόπουλος διαβεβαίωσε πως δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος επανάληψης της ανακοίνωσης στον Τύπο, ότι ήταν για 3 ημέρες, ενώ για τα φυλλάδια υποστήριξε πως δεν ήταν από τη ΜΕΣΣΥΝΕΛ και έκανε λόγο για ενδεχόμενο προβοκάτσιας. Ανέφερε ότι το θέμα και η κόντρα με το συνεταιρισμό της Ενωσης θα μας απασχολεί τα επόμενα 5 χρόνια, πως «υπάρχει θέμα νομιμότητας. Δεν είναι συνεταιρισμός πλέον η Ενωση, αλλά μεσίτης εμπόρου. Στη χρήση της περιουσίας της Ενωσης έχουμε δικαιώματα, έχουμε έννομο συμφέρον».

Για τα δημοσιεύματα της "Φωνής" έκανε λόγο για συνεννόηση συνεταιρισμού και εφημερίδας, για συκοφαντικό πόλεμο, στοχευμένη επίθεση στο πρόσωπο Κοζομπόλη και κατ’ επέκταση στη ΜΕΣΣΥΝΕΛ.

Η Ρ. Μουρδουκούτα απάντησε ότι «η ΜΕΣΣΥΝΕΛ δεν έχει έννομο συμφέρον να παρεμβαίνει. Οι συνεταιρισμοί - μέλη της ΜΕΣΣΥΝΕΛ δεν έχουν κινηθεί κατά της Ενωσης. Είναι ξένο σώμα, ανταγωνιστικοί προς εμάς».

Ο δικηγόρος της "Φωνής" Δημήτρης Ζέρβας είπε ότι «οι μεταξύ τους σχέσεις και διαφορές δε μας αφορούν». Μίλησε για δημοσιογραφικό έλεγχο διασπάθισης δημοσίου χρήματος. Ανέφερε ότι εμπλέκεται ο Κοζομπόλης και στόχος είναι να κάνει διερεύνηση η Εισαγγελική Αρχή.

Γ.Σ.