Δευτέρα, 11 Μαϊος 2015 22:58

Αθώος ο Γεωργιανός για τη δολοφονία του αρχιμανδρίτη στη Χώρα Μεσσηνίας

Γράφτηκε από την

Αθώο έκρινε το βράδυ της Δευτέρας τον 24χρονο Γεωργιανό για τη δολοφονία του αρχιμανδρίτη Φώτη Ζαχαρόπουλου στη Χώρα Μεσσηνίας το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Καλαμάτας.

Νωρίτερα ο εισαγγελέας απέδιδε το έγκλημα σε οικονομικά κίνητρα, λέγοντας ότι ο κατηγορούμενος και ο ανήλικος Χωραΐτης ήταν αποφασισμένοι να ληστέψουν και να σκοτώσουν τον 54χρονο αρχιμανδρίτη Φώτη Ζαχαρόπουλο, εξασφαλίζοντας έτσι τη σιωπή του. Ξεκινώντας την αγόρευσή του, παρατήρησε ότι το θύμα ήταν το κεντρικό πρόσωπο σε αυτή τη δίκη - και αναρωτήθηκε γιατί οι σεξουαλικές προτιμήσεις του αρχιμανδρίτη αξιοποιήθηκαν ως υπερασπιστικό στοιχείο, εφόσον ο κατηγορούμενος αρνείται την κατηγορία.

Ο Γεωργιανός κατηγορούμενος στην απολογία του αρνήθηκε τα πάντα. Ισχυρίστηκε ότι οι αστυνομικοί κατασκεύασαν την ομολογία του γιατί έψαχναν για τον δεύτερο ένοχο - ενώ και ο ανακριτής Κυπαρισσίας δεν κάλεσε τον Ρουμάνο τον οποίο επικαλέστηκε ως άλλοθί του. Οπως υποστήριξε συγκεκριμένα ο Γεωργιανός, τις ώρες που κατηγορείται ότι σκότωσε μαζί με τον ανήλικο Χωραΐτη τον αρχιμανδρίτη, ο ίδιος και ο Ρουμάνος έκαναν τη βόλτα τους στην Πύλο. 

Αναλυτικό ρεπορτάζ στην σημερινή έκδοση της "Ε"