Τετάρτη, 20 Μαϊος 2015 14:42

Αθώοι για τις κινητοποιήσεις στη Μαραθόλακκα

Γράφτηκε από την
Αθώοι για τις κινητοποιήσεις στη Μαραθόλακκα

Αθώους έκρινε το Μονομελές Πρωτοδικείο Καλαμάτας τους 4 κατοίκους χωριών του Ταϋγέτου τους οποίους είχε μηνύσει η Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας πριν από… 6 χρόνια (το 2009 συγκεκριμένα) για «παρακώλυση συγκοινωνίας οχημάτων κοινής χρήσεως (απορριμματοφόρων) με πρόθεση».

 

Υπενθυμίζεται ότι τότε, το διήμερο 15 και 16 Ιανουαρίου ειδικότερα, είχε γίνει κινητοποίηση φορέων και κατοίκων εναντίον της συνεχιζόμενης λειτουργίας της χωματερής στη Μαραθόλακκα, παρά την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας να την κλείσει από την 1η Ιανουαρίου 2009.

Τα παραπάνω γνωστοποιεί η Ομάδα Δράσης για τον Ταΰγετο με σχετική ανακοίνωσή της, προσθέτοντας ότι κατηγορούμενοι ήταν οι Παναγιώτης Μασουρίδης, Γεώργιος Καζάκος, Περικλής Πράττης και Γεώργιος Τσούκλερης, συνήγορος των οποίων ήταν ο Αντώνης Κατσάς, ενώ ως μάρτυρας υπεράσπισης είχε κληθεί ο Χρήστος Ζερίτης.

 

«Η έδρα, αφού άκουσε προσεκτικά τον μάρτυρα υπερασπίσεως, τον συνήγορο και τις απολογίες των κατηγορουμένων, τους αθώωσε με το σκεπτικό, όπως το εξέφρασε η εισαγγελέας, πως "είχαν το δικαίωμα να προασπίσουν τα συμφέροντά τους" και κατ’ επέκταση τα συμφέροντα του Ταϋγέτου», καταλήγει η ανακοίνωση.


NEWSLETTER