Δευτέρα, 18 Απριλίου 2011 22:05

Ανοιξε ο δρόμος για κοινωφελή εργασία στη Μεσσηνία

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Ανοιξε ο δρόμος για κοινωφελή εργασία στη Μεσσηνία

Ανοιξε ο δρόμος για την εφαρμογή του θεσμού παροχής κοινωφελούς εργασίας στους δήμους και την Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας, μετά τη δημοσίευση στις 11 του μήνα της Κοινής Υπουργικής Απόφασης στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Στο θεσμό της παροχής κοινωφελούς εργασίας -που θεσπίστηκε το 1991 και αποτελεί εναλλακτικό τρόπο έκτισης της ποινής-, συμμετέχουν για πρώτη φορά μεσσηνιακοί δήμοι. 
Με δηλώσεις του χθες ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας Κώστας Μαργέλης τόνισε ότι η εφαρμογή του "θα βοηθήσει πολλούς συμπολίτες μας με μεγάλα οικονομικά προβλήματα οι οποίοι αδυνατούν να εξαγοράσουν την ποινή τους, που σημειωτέον μεταφράζεται σε 600 ευρώ μηνιαίως".
Τη δυνατότητα παροχής κοινωφελούς εργασίας σε υπηρεσίες και νομικά πρόσωπα ΟΤΑ έχουν καταδικασθέντες για οικονομικά αδικήματα, με ποινές φυλάκισης από 1 μήνα έως 3 χρόνια. Δεν αφορά κακουργήματα, παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών και στρατιωτικά ποινικά αδικήματα.
Σχετικά με τη δημοσίευση στο ΦΕΚ, αυτή αφορά το νέο πίνακα φορέων που συμμετέχουν στην εφαρμογή του θεσμού. Για τη Μεσσηνία είναι οι τ. καποδιστριακοί δήμοι και η τ. Νομαρχία, που είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον για το θεσμό και τώρα θα τον εφαρμόσουν οι καλλικρατικοί δήμοι στους οποίους συγχωνεύτηκαν και η Περιφέρεια Πελοποννήσου. Αναλυτικά οι φορείς, όπως αυτοί δημοσιεύονται  στο ΦΕΚ, είναι οι: Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Μεσσηνίας, Δήμος Καλαμάτας, Δήμος Αετού, Δήμος Αίπειας, Δήμος Ανδρούσας, Δήμος Αρφαρών, Δήμος Δωρίου, Δήμος Θουρίας, Δήμος Ιθώμης, Δήμος Κορώνης, Δήμος Μεθώνης, Δήμος Μελιγαλά, Δήμος Μεσσήνης, Δήμος Πεταλιδίου, Δήμος Χιλιοχωρίων. Οι θέσεις οι οποίες προβλέπονται είναι συνηθέστερα για εργάτες στις υπηρεσίες καθαριότητας και πρασίνου, καθώς και θέσεις σε διοικητικές υπηρεσίες.
Ν.Κ.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER