Πέμπτη, 04 Ιουνίου 2015 07:46

Αρ. Σταθόπουλος: Εκτός ποδοσφαίρου, παραμένει δήμαρχος

Γράφτηκε από την
Αρ. Σταθόπουλος: Εκτός ποδοσφαίρου, παραμένει δήμαρχος

Εκτός ποδοσφαίρου έθεσαν χθες ανακριτής και εισαγγελέας μετά την απολογία του τον πρόεδρο της ΕΠΣΜ, μέλος της ΕΠΟ και δήμαρχο Οιχαλίας Αριστείδη Σταθόπουλο, στον οποίο επιπλέον επιβλήθηκε και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα!

Ο Μεσσήνιος παράγοντας αντιμετωπίζει βαριές κατηγορίες για την εγκληματική οργάνωση στο ποδόσφαιρο, οι οποίες βάζουν πρόωρο τέλος στην ενασχόλησή του με τον βασιλιά των σπορ. Παραμένει όμως δήμαρχος Οιχαλίας αφού δεν έχει παραπεμφθεί για κακούργημα με αμετάκλητο βούλευμα ή με απευθείας κλήση.

Συγκεκριμένα, ο κ. Σταθόπουλος κατηγορείται για α) τη συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης β) ηθική αυτουργία σε απάτη κατά συναυτουργία και κατ' εξακολούθηση και γ) απόπειρα εκβίασης κατά συνήθεια και κατ' επάγγελμα.

Χθες το πρωί ο κ. Σταθόπουλος βρέθηκε για περίπου 3,5 ώρες στο γραφείο του ειδικού ανακριτή διαφθοράς Γιώργου Ανδρεάδη προκειμένου να απολογηθεί και στην συνέχεια επισκέφθηκε τον εισαγγελέα.

H από κοινού απόφαση ειδικού ανακριτή και εισαγγελέα ήταν η απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και η απαγόρευση ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης.

Είχε προλάβει να παραιτηθεί

Ο κ. Σταθόπουλος είχε προλάβει τις εξελίξεις, καθώς λίγο πριν μπει στο γραφείο του ανακριτή έθεσε την παραίτησή του τόσο από την προεδρία όσο και από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΠΣ Μεσσηνίας.

Επίσης ο δήμαρχος Οιχαλίας παραιτήθηκε και από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΠΟ, στην οποία ήταν το αρχαιότερο μέλος (από το 1991).

Να σημειωθεί ότι ο Σταθόπουλος ήταν πρόεδρος στην ΕΠΣΜ από το 1980 με ένα μικρό διάλειμμα τριών ετών όπου τα ηνία είχε ο γιατρός Αντώνης Αθανασάς.

Η επόμενη μέρα στην ΕΠΣ Μεσσηνίας

Μετά τις χθεσινές εξελίξεις η ΕΠΣ Μεσσηνίας γυρίζει σελίδα μετά από δεκαετίες. Αρχικά, τη θέση του στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΠΣΜ θα πάρει ο πρώτος επιλαχών σύμβουλος, που είναι ο παράγοντας του Ολυμπιακού Καλαμάτας Ηλίας Παπακωνσταντίνου και αφού συνεδριάσει το συμβούλιο θα γίνει ψηφοφορία για να εκλεγεί ο νέος πρόεδρος, ο οποίος πιθανότατα θα είναι ο σημερινός αντιπρόεδρος και επί σειρά ετών στενός συνεργάτης του Σταθόπουλου Λεωνίδας Οικονομίδης.


NEWSLETTER