Παρασκευή, 05 Ιουνίου 2015 18:46

6 μήνες με αναστολή σε πρώην δήμαρχο για τραυματισμό από πτώση κλαδιού

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
6 μήνες με αναστολή σε πρώην δήμαρχο για τραυματισμό από πτώση κλαδιού

Σε καταδικαστική απόφαση για το πρώην δήμαρχο Ιθώμης Κώστα Γεωργακόπουλο προχώρησε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Καλαμάτας. Το δικαστήριο τον καταδίκασε σε 6 μήνες φυλάκιση με διετή αναστολή για τον τραυματισμό διερχόμενου οδηγού στο Αριστοδήμειο, ο οποίος έπεσε με το αυτοκίνητό του πάνω σε έναν ευκάλυπτο που είχε σπάει ο δυνατός αέρας και πετάξει στο δρόμο. 

Σύμφωνα πάντως με τον αντιδήμαρχο σήμερα Μεσσήνης Κ. Γεωργακόπουλο, η καταδικαστική απόφαση ήταν... έκπληξη, γιατί νωρίτερα η εισαγγελέας είχε προτείνει να αθωωθεί επειδή το δέντρο βρισκόταν σε ιδιωτικό χώρο. Ωστόσο, το δικαστήριο έκρινε ότι θα έπρεπε να καταδικαστεί για τις σωματικές βλάβες που προκλήθηκαν στον οδηγό του αυτοκινήτου. 

Πιο αναλυτικά, το ατύχημα έγινε στο Αριστοδήμειο, στις 4 Δεκεμβρίου του 2008, λίγα λεπτά μετά τις 5 το πρωί. Ο κ. Γεωργακόπουλος κατηγορείτο ότι έδειξε αμέλεια και έβαλε σε κίνδυνο τη ζωή ανθρώπων, καθώς δεν είχε φροντίσει με την ιδιότητά του ως δημάρχου να κλαδέψει τα επικίνδυνα δέντρα. Και παρόλο που ο ευκάλυπτος ο οποίος έπεσε κάθετα στο δρόμο κλείνοντας την κυκλοφορία ήταν μέσα σε ιδιόκτητο χώρο, ο δήμαρχος σύμφωνα με το κατηγορητήριο όφειλε να παράσχει την απαραίτητη συνδρομή στους ιδιοκτήτες για να το κλαδέψουν. Το δέντρο έπεσε κάθετα στο δρόμο κλείνοντας την κυκλοφορία, και γι' αυτό κατηγορείτο και για διατάραξη της ασφάλειας της συγκοινωνίας στους δρόμους. Ο οδηγός του αυτοκινήτου κατευθυνόταν από Μεσσήνη προς Μελιγαλά και έπεσε πάνω του, με αποτέλεσμα να υποστεί ρωγμώδες κάταγμα στέρνου. 

Ν.Κ.  

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER