Τετάρτη, 08 Ιουλίου 2015 08:17

Βρισιές και ένταση στη δίκη για την “προστασία” σε νυχτερινά μαγαζιά της Καλαμάτας

Γράφτηκε από την
Βρισιές και ένταση στη δίκη για την “προστασία” σε νυχτερινά μαγαζιά της Καλαμάτας

 Ξεκίνησε χθες στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων η δίκη για την υπόθεση "προστασίας" σε 8 νυχτερινά μαγαζιά της Καλαμάτας. Χθες πρώτη μέρα της δίκης δεν έλειψαν οι στιγμές έντασης και οι τσακωμοί.

Μάρτυρας αστυνομικός και συνήγορος ύψωσαν τον τόνο της φωνής τους, γιατί ο μάρτυρας δεν απαντούσε σε ερώτηση, που όμως αφορούσε κομμάτι της έρευνας στην οποία δεν συμμετείχε ο ίδιος. Αλλά και ο 53χρονος Καλαματιανός βαρυποινίτης -ο οποίος κατηγορείται ότι διεύθυνε από τη φυλακή τη φερόμενη ως εγκληματική ομάδα, ενοχλημένος γιατί η έδρα διέκοψε το συνήγορό του Γιώργο Ράλλη ενώ εξέταζε μάρτυρα, σηκώθηκε εξοργισμένος και είπε στους άλλους κατηγορούμενους: "Σηκωθείτε, πάμε τε". Εκεί η δίκη διακόπηκε για ένα τέταρτο και όταν ξανάρχισε ο βαρυποινίτης κάθισε και πάλι στη θέση του, μαζί και οι υπόλοιποι 9 συγκατηγορούμενοί του.

Οσο για τα μέτρα ασφαλείας ήταν τα... συνήθη: Πάνοπλοι αστυνομικοί να φρουρούν απ' έξω το κτήριο και μέσα στην αίθουσα του Εφετείου, 8 αστυνομικοί της ΟΠΚΕ Αρκαδίας και συνάδελφοί τους από την Διεύθυνση Αστυνομίας Μεσσηνίας. Οπως πάντα, κανένας δεν μπήκε στην αίθουσα του Εφετείου να παρακολουθήσει αν δεν είχε σχέση με κάποιον από τους κατηγορούμενους ή την υπόθεση, και όλοι πέρασαν από έλεγχο.

Οι 10 κατηγορούμενοι συνελήφθησαν μετά από καταγγελία για εκβιασμούς καταστηματαρχών στο Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών στην Αθήνα, πέρυσι στα τέλη Φεβρουαρίου. Με άκρα μυστικότητα οι αστυνομικοί της Δίωξης Εκβιαστών παρακολουθούσαν για περίπου ένα μήνα κάθε κίνηση των συλληφθέντων, παριστάνοντας τους θαμώνες μέσα ή έξω από τα καταστήματα που η φερόμενη ως σπείρα εκβιαστών κατηγορείται ότι απειλούσε τους ιδιοκτήτες τους για να εισπράττει χρηματικά ποσά που κυμαίνονταν από 150 έως 250 ευρώ την εβδομάδα.

Επίσης μέσα στη δικογραφία υπάρχει οπτικό και ηχητικό υλικό που έχουν καταγράψει και συλλέξει οι αστυνομικοί από κάμερες ασφαλείας στην περιοχή του Ιστορικού Κέντρου, αλλά και υλικό το οποίο βιντεοσκοπούσαν οι ίδιοι - καθώς και από τις παρακολουθήσεις των τηλεφώνων.

Ν.Κ.

Αναλυτικό ρεπορτάζ στην έντυπη "Ε"


NEWSLETTER