Πέμπτη, 09 Ιουλίου 2015 14:07

Απειλές κατά μαρτύρων από κατηγορούμενο για προστασία

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Απειλές κατά μαρτύρων από κατηγορούμενο για προστασία

Με βρισιές, απειλές και μια... αναγκαστική διακοπή για να ηρεμήσουν τα αγριεμένα πνεύματα, κύλησε χθες η δεύτερη μέρα της δίκης για την υπόθεση "προστασίας" σε 8 νυχτερινά μαγαζιά της Καλαμάτας.

Κόκκινο πανί για τους κατηγορούμενους έγινε ο συνεταίρος του επιχειρηματία, με τον οποίο κατέθεσαν μαζί στο Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών στην Αθήνα για τις απειλές από τον 53χρονο Καλαματιανό ισοβίτη - ο οποίος κατηγορείται ως αρχηγός της φερόμενης ως εγκληματικής ομάδας των εκβιαστών. Ο ισοβίτης στράφηκε στο μάρτυρα και είπε: «Εγώ εσένα θα σε γ... γιατί είσαι παλιάνθρωπος, και το λέω μπροστά στο δικαστήριο». Καθώς ο ίδιος ισχυρίζεται πως η δουλειά ήτανε στημένη και οι δύο συνέταιροι έπαιξαν το παιχνίδι της Αστυνομίας για να τον παγιδέψουν. Στο... απυρόβλητο δεν έμεινε ούτε η έδρα και ο 53χρονος Καλαματιανός κατηγόρησε τους δικαστές ότι είναι προκατειλημμένοι μαζί του, αλλά δεν τους φοβάται.

Η δίκη συνεχίζεται σήμερα με την κατάθεση και των υπολοίπων μαρτύρων - αν και πολλοί δεν έχουν προσέλθει στο δικαστήριο, ανάμεσά τους και ιδιοκτήτες νυχτερινών μαγαζιών που φέρονται ότι απειλήθηκαν για να πληρώσουν "προστασία" στο βαρυποινίτη.  

Ν.Κ.

Αναλυτικό ρεπορτάζ στην έντυπη 'Ε"

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER