Παρασκευή, 31 Ιουλίου 2015 18:16

Αίτηση αναίρεσης για τον τραυματισμό από τον ευκάλυπτο κάνει ο αντιδήμαρχος Μεσσήνης Κ. Γεωργακόπουλος

Γράφτηκε από την

Αίτηση αναίρεσης στον Αρειο Πάγο θα κάνει ο αντιδήμαρχος Μεσσήνης Κώστας Γεωργακόπουλος, κατά της απόφασης του Πλημμελειοδικείου Καλαμάτας που τον περασμένο Ιούνιο τον καταδίκασε σε 6 μήνες φυλάκιση με διετή αναστολή, για τον τραυματισμό διερχόμενου οδηγού στο Αριστοδήμειο - ο οποίος έπεσε το Δεκέμβριο του 2008 με το αυτοκίνητό του πάνω σε έναν ευκάλυπτο που ο δυνατός αέρας τον είχε σπάσει και πετάξει στο δρόμο. 

Ηδη για την αίτηση αναίρεσης έχει γνωμοδοτήσει θετικά η νομικός του δήμου Μεσσήνης Κωνσταντίνα Κουτσούλη και έχει πάρει απόφαση και η Οικονομική Επιτροπή του δήμου, ανάβοντας το «πράσινο φως» για την άσκηση αναίρεσης στον Αρειο Πάγο από τον αντιδήμαρχο κατά της καταδικαστικής απόφασης του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Καλαμάτας. 

Θυμίζουμε ότι ο πρώην δήμαρχος Ιθώμης Κ. Γεωργακόπουλος είχε τότε δηλώσει ότι η καταδικαστική απόφαση αποτέλεσε έκπληξη, γιατί νωρίτερα η εισαγγελέας είχε προτείνει να αθωωθεί καθώς το δέντρο βρισκόταν σε ιδιωτικό χώρο. Ωστόσο, το δικαστήριο έκρινε ότι θα έπρεπε να καταδικαστεί για τις σωματικές βλάβες που προκλήθηκαν στον οδηγό του αυτοκινήτου, καθώς και για παρακώλυση συγκοινωνιών. 

Ν.Κ.