Πέμπτη, 06 Αυγούστου 2015 15:36

Αγρότης γλιτώνει το σπίτι του με απόφαση του Ειρηνοδικείου Καλαμάτας

Γράφτηκε από την
Αγρότης γλιτώνει το σπίτι του με απόφαση του Ειρηνοδικείου Καλαμάτας

Αγρότης από τη Μεσσήνη με συνολικές οφειλές στις τράπεζες περίπου 97.000 ευρώ, με απόφαση του Ειρηνοδικείου Καλαμάτας απαλλάσσεται σχεδόν από τις μισές οφειλές του. Επιπλέον μέσω της δικαστικής ρύθμισης των χρεών του γλιτώνει το σπίτι του από τον πλειστηριασμό - καθώς θα πληρώσει συνολικά 57.240 ευρώ σε βάθος 30 χρόνων, για ένα σπίτι αντικειμενικής αξίας 71.000 ευρώ. 

Πιο αναλυτικά, ο αιτών είναι παντρεμένος και πατέρας δύο ενήλικων παιδιών. Ασχολείται με αγροτικές εργασίες και κερδίζει κάπου 550 ευρώ το μήνα μαζί με τη σύζυγό του, κάνοντας μεροκάματα στην ευρύτερη περιοχή της Μεσσήνης. Εχει στην κυριότητά του ένα σπίτι αντικειμενικής αξίας 71.000 ευρώ και κανένα άλλο περιουσιακό στοιχείο, εκτός ενός αυτοκινήτου ευτελούς αξίας. Το δικαστήριο έκρινε ότι ο αιτών θα πρέπει να καταβάλει το ποσό των 50 ευρώ για χρονικό διάστημα 54 μηνών - δηλαδή σε διάστημα 4,5 χρόνων θα επιστρέψει στις τράπεζες τα 2.700 ευρώ. Κι αφού περάσουν αυτά τα 4,5 χρόνια (54 μήνες), θα ξεκινήσει να πληρώνει το ποσό των 159 ευρώ για χρονικό διάστημα 360 μηνών (30 χρόνια), για να σώσει το σπίτι του από τον πλειστηριασμό. Ετσι, μετά από σχεδόν 35 χρόνια ο αγρότης θα έχει επιστρέψει στις τράπεζες συνολικά 59.940 ευρώ.

Ο δικηγόρος του, Αριστομένης Σκούλικας, σχολιάζοντας την απόφαση δήλωσε: «Μετά τις δραματικές εξελίξεις στην ελληνική οικονομία, αποφάσεις όπως αυτή δίνουν ελπίδα σε όλους εκείνους τους δανειολήπτες που αγωνιούν για την διάσωση της περιουσίας τους και την ρύθμιση των οφειλών τους». Και πρόσθεσε: «Η επιδείνωση της ελληνικής οικονομίας σε συνδυασμό με τις αλλαγές στον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας φέρνουν σε ακόμα δυσκολότερη θέση τους οικονομικά ασθενέστερους συμπολίτες μας». 

Ν.Κ.


NEWSLETTER