Πέμπτη, 20 Αυγούστου 2015 16:45

6 τσιγγάνοι στο σκαμνί για διακίνηση ηρωίνης στην Καλαμάτα

Γράφτηκε από την

Στις 8 Σεπτεμβρίου θα καθίσουν στο εδώλιο του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων 6 τσιγγάνοι, κατηγορούμενοι για διακίνηση μαύρης ηρωίνης μέσα από τον καταυλισμό της Αγίας Τριάδας.

Πρόκειται για μια 61χρονη, για τα δύο αδέρφια της 59 και 62 χρόνων, τον 32χρονο γιο της, καθώς και δύο ακόμη αδέρφια, 25 και 33 ετών. 

Οι 5 εξ αυτών συνελήφθησαν πέρυσι τον Ιούνιο σε επιχείρηση της Αστυνομίας στον καταυλισμό, όπου βρέθηκαν 8.700 δόσεις ηρωίνης σε μορφή τούβλου μέσα σε δύο τρύπες σε κοντινή πλαγιά. Ο δε γιος της 61χρονης συνελήφθη ένα μήνα μετά, γιατί το αποτύπωμά του βρέθηκε στο ένα τούβλο μαύρης ηρωίνης. 

Η διακίνηση γινόταν μέσα στον καταυλισμό, ενώ η σπείρα χρησιμοποιούσε για τσιλιαδόρους ακόμα και 10χρονα παιδιά, για να ειδοποιούν αν έβλεπαν αστυνομικούς. Σε κάποιες περιπτώσεις οι ναρκομανείς έκαναν και χρήση μέσα στον καταυλισμό, πριν φύγουν. Επιπλέον, η σπείρα προμήθευε με εμπόρευμα διακινητές σε άλλες περιοχές εντός νομού. 

Οι 6 κατηγορούμενοι είναι μέλη μιας οικογένειας τσιγγάνων η οποία συνέχισε την... οικογενειακή παράδοση, με αποτέλεσμα να συλληφθούν κι άλλοι συγγενείς τους από τη Δίωξη Ναρκωτικών Καλαμάτας, φέτος τον Απρίλιο. Θυμίζουμε, συγκεκριμένα, ότι στις αρχές Απριλίου είχαν γίνει 21 συλλήψεις μελών δύο διαφορετικών τσιγγάνικων οικογενειών, που πουλούσαν ηρωίνη από τον καταυλισμό της Αγίας Τριάδας και είχαν βάλει στο κόλπο και τα παιδιά τους. 

 Ν.Κ.