Δευτέρα, 23 Μαϊος 2011 21:50

Αθωώθηκε ο πρώην πρόεδρος Τριπύλας Γ. Βασιλόπουλος

Γράφτηκε από την
Αθωώθηκε ο πρώην πρόεδρος Τριπύλας Γ. Βασιλόπουλος

Αθωώθηκε από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων ο πρώην πρόεδρος Τριπύλας Γιάννης Βασιλόπουλος, που κατηγορείτο για απιστία. Αθώοι κρίθηκαν επίσης οι πρώην δημοτικοί σύμβουλοι Αγγελος Μητρόπουλος και Κώστας Αγγελόπουλος -οι οποίοι κατηγορούντο ότι υπέγραψαν εντάλματα πληρωμής για έργα που δεν είχαν γίνει-, καθώς και ο εργολάβος Δημήτρης Παναγόπουλος.
Η δίκη έγινε την προηγούμενη Τετάρτη και αφορούσε 9 επίμαχα έργα, συνολικού ύψους περίπου 23.300 ευρώ, για τα οποία ελήφθησαν αποφάσεις Δημοτικού Συμβουλίου το 2006. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, κάποια έργα δεν είχαν ολοκληρωθεί, ενώ άλλα δεν έγιναν καθόλου.
Ωστόσο, όπως προέκυψε από την ακροαματική διαδικασία, δεν έγινε κατάχρηση των χρημάτων -που προορίζονταν για τσιμεντοστρώσεις και πλακοστρώσεις σε δρόμους και πλατείες στο Λατζουνάτο, την Τριπύλα, το Λυκουδέσι, το Ραυτόπουλο και το Σελλά, καθώς και για μια δεξαμενή στο Δάρα- αλλά διάθεσή τους σε αντίστοιχα έργα σε άλλα σημεία. Οσο για την κατασκευή βρύσης στην πλατεία στο Καλογερέσι, που δεν έγινε καθόλου, η υπεράσπιση προσκόμισε έγγραφα ότι τα χρήματα κατατέθηκαν από τον εργολάβο στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.


NEWSLETTER