Κυριακή, 13 Σεπτεμβρίου 2015 08:04

«Κούρεμα» αποζημίωσης δικαστικών αντιπροσώπων καταγγέλει ο Δικηγορικός Σύλλογος Καλαμάτας

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
«Κούρεμα» αποζημίωσης δικαστικών αντιπροσώπων καταγγέλει ο Δικηγορικός Σύλλογος Καλαμάτας

«Πρωτοφανές κούρεμα της εκλογικής αποζημίωσης στους δικαστικούς αντιπροσώπους» καταγγέλλει με ανακοίνωσή του ο Δικηγορικός Σύλλογος Καλαμάτας, διά του προέδρου του Κώστα Μαργέλη.

Οπως χαρακτηριστικά σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση: 

«Μέσα σε λιγότερο από εννιά μήνες από τις τελευταίες βουλευτικές εκλογές (Ιανουάριος 2015) η εκλογική αποζημίωση των δικαστικών αντιπροσώπων "γκρεμοτσακίστηκε" από τα 630 ευρώ στα 320 ευρώ και για τους διορισθέντες σε Αθήνα, Πειραιά και Θεσσαλονίκη από τα 720 ευρώ στα 400 ευρώ.

Κι αν υπάρχει μια λογική στη μείωση, κατά 10 ευρώ, της ημερήσιας αποζημίωσης (από 90 ευρώ το Γενάρη στα 80 το Σεπτέμβρη) λόγω της έλλειψης σταυροδοσίας, ποια λογική υπάρχει στη μείωση των ημερών απασχόλησης από 7 σε 4 για τους εντός νομού και από 8 σε 5 για τις μεγάλες περιφέρειες;

Βουλευτικές εκλογές είναι και οι επικείμενες, με γύρω στα 20 ψηφοδέλτια συνδυασμών, όπως και αυτές της 25ης Ιανουαρίου. Ουσιαστικά οι επερχόμενες βουλευτικές εκλογές αποτιμώνται από πλευράς εργασίας το ίδιο όπως το δημοψήφισμα (2 ψηφοδέλτια συνολικά) του περασμένου Ιουλίου (4 ημέρες x 75 ευρώ για τους εντός νομού = 300 ευρώ, 5 ημέρες x 75 ευρώ για Αθήνα, Πειραιά, Θεσσαλονίκη = 375 ευρώ). Για τη σύγκριση παρατίθεται και η εκλογική αποζημίωση των εφόρων: Στις βουλευτικές του Ιανουαρίου οι έφοροι έλαβαν 920 ευρώ, στο δημοψήφισμα του Ιουλίου έλαβαν 540 ευρώ και στις βουλευτικές της 20ής Σεπτεμβρίου θα λάβουν 570 ευρώ. Είναι πρωτοφανής η μείωση στο μισό της αποζημίωσης των δικαστικών αντιπροσώπων μέσα σε εννιά μήνες και μάλιστα για ίδιες εκλογές και είναι απορίας άξιο βάσει ποιας λογικής αποφασίστηκε τέτοιο κούρεμα».

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER