Παρασκευή, 16 Οκτωβρίου 2015 19:42

5 χρόνια σε 27χρονο για ξυλοδαρμό της μάνας του στην Καλαμάτα

Γράφτηκε από την
5 χρόνια σε 27χρονο για ξυλοδαρμό της μάνας του στην Καλαμάτα

Μια δεύτερη ευκαιρία να συμμορφωθεί και να μην ξυλοφορτώνει τη μάνα του έδωσε το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων σε 27χρονο άνεργο Καλαματιανό, δίνοντας αναστέλλουσα δύναμη στην έφεσή του. Αλλά τον καταδίκασε σε 5 χρόνια κάθειρξη γιατί την χτύπησε με βαναυσότητα αρπάζοντας το κεφάλι της και χτυπώντας το στα κάγκελα, για να της κλέψει το πορτοφόλι με 80 ευρώ.

Πρόκειται για μια από αυτές τις τραγικές οικογενειακές ιστορίες της διπλανής πόρτας. Οι δύο γονείς χωρισμένοι, οι οποίοι μισούν ο ένας τον άλλον και τα παιδιά χωρισμένα στη μέση. Οπως κατέθεσε η μητέρα του κατηγορούμενου, ο γιος της την έδερνε μέχρι και προχθές και η ίδια είχε υπόνοιες ότι μπορεί να παίρνει ναρκωτικά. Είπε ακόμη ότι την περίοδο που έγινε το περιστατικό με το πορτοφόλι είχε πάει στο ΚΕΘΕΑ και της είχαν πει να του πάρει τα κλειδιά του σπιτιού και να μην του δίνει χρήματα. Η ίδια περιέγραψε ότι μπήκε εκείνη τη νύχτα σαν τον κλέφτη στο σπίτι, σκαρφαλώνοντας από την αυλή του γείτονα. Τσακώθηκαν και της ζητούσε λεφτά, που όπως επικαλέστηκε ο γιος της και επιβεβαίωσε και η ίδια, προέρχονταν από μια δική του τραπεζική κάρτα. Ομως η μητέρα επέμεινε ότι ζητούσε περισσότερα για να βγει με τους φίλους του και την βούτηξε μέσα στο σπίτι για να της πάρει το πορτοφόλι. Αυτή τον ακολούθησε και προσπάθησε να τον βγάλει από το αυτοκίνητο του φίλου του για να της το δώσει πίσω. Τότε, ο γιος της -σύμφωνα πάντα με τη δική της κατάθεση- την άρπαξε από τα μαλλιά και την χτύπαγε πάνω στα κάγκελα, ενώ υπάρχει ιατροδικαστική εξέταση που βεβαιώνει εκδορές και χτυπήματα στο χέρι και το μέτωπο. 

Η μάνα ζήτησε από το δικαστήριο ο γιος της να έχει μια δεύτερη ευκαιρία, αλλά όπως φάνηκε και από την απολογία του κατηγορούμενου έχει χαθεί κάθε επικοινωνία μεταξύ των παιδιών και της μάνας. Ο ίδιος πάντως στην απολογία του ισχυρίστηκε ότι ποτέ δεν έχει χτυπήσει τη μάνα του ή έχει πάρει ναρκωτικά, καθώς κάνει μεταγγίσεις λόγω προβλήματος με την υγεία του· αλλά δεν αρνήθηκε ότι οι σχέσεις τους είναι κακές και μένει μαζί της γιατί δεν μπορεί την ησυχία του χωριού, όπου μένει μόνιμα ο πατέρας του. Ο οποίος καταθέτοντας στο δικαστήριο χαρακτήρισε νέα Μήδεια την πρώην γυναίκα του και είπε πως ό,τι κάνει έχει στόχο να εκδικηθεί τον ίδιο.

Ν.Κ.


NEWSLETTER