Δευτέρα, 06 Ιουνίου 2011 20:54

Αναβλήθηκαν χθες οι περισσότερες δίκες εξαιτίας της στάσης εργασίας των δικαστικών υπαλλήλων

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Αναβλήθηκαν χθες οι περισσότερες δίκες εξαιτίας της στάσης εργασίας των δικαστικών υπαλλήλων

Αναβλήθηκαν χθες οι περισσότερες δίκες στα Δικαστήρια της Καλαμάτας, λόγω της μαζικής συμμετοχής των δικαστικών υπαλλήλων στις τρίωρες στάσεις εργασίας που έχει εξαγγείλει για την τρέχουσα εβδομάδα η πανελλήνια ομοσπονδία τους. Στις 12 το μεσημέρι οι εργασίες των Δικαστηρίων διακόπηκαν και οι δικαστικοί υπάλληλοι έκλεισαν τα γραφεία τους σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το νέο μισθολόγιο που προωθεί η κυβέρνηση για τους δημοσίους υπαλλήλους.
Η εβδομάδα δράσης που έχει προκηρύξει η Ομοσπονδία Δικαστικών Υπαλλήλων συνεχίζεται μέχρι την Παρασκευή με τρίωρες στάσεις εργασίας, από τις 12 το μεσημέρι έως τη λήξη του ωραρίου. Επίσης, δεν αποκλείεται η συμμετοχή του κλάδου στη γενική απεργία της ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη 15 του μήνα.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΟΔΥΕ οι δικαστικοί υπάλληλοι αντιδρούν μεταξύ άλλων στα σχέδια της κυβέρνησης για την ολοκληρωτική κατάργηση του 13ου-14ου μισθού, την κατάργηση των επιδομάτων, τη μείωση των μισθών από 25% έως 40% και των θέσεων εργασίας στο Δημόσιο μέχρι το 2013, τη σύνδεση του μισθού με την παραγωγικότητα και την εφαρμογή του 40ωρου.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER