Τρίτη, 20 Οκτωβρίου 2015 18:47

21 Μαρτίου η δίκη για τις απαλλοτριώσεις του περιφερειακού της Καλαμάτας

Γράφτηκε από τον
21 Μαρτίου η δίκη για τις απαλλοτριώσεις του περιφερειακού της Καλαμάτας

Για τις 21 Μαρτίου αναβλήθηκε χθες στο Τριμελές Εφετείο Καλαμάτας, η εκδίκαση για την οριστική τιμή μονάδας για τα ακίνητα που απαλλοτριώθηκαν συμπληρωματικά, προκειμένου να κατασκευαστεί ο περιφερειακός αυτοκινητόδρομος της πόλης.

Η συγκεκριμένη δικάσιμος αφορά 295 ιδιοκτήτες γης, που περιλαμβάνονται στη συμπληρωματική απαλλοτρίωση του έργου.

Η αναβολή δεν επηρεάζει την υλοποίηση του έργου, καθώς αυτή εξαρτάται από την προσωρινή, την αρχική τιμή που έχει καθοριστεί από τον περασμένο Ιανουάριο. Ωστόσο, όπως έγινε γνωστό από ιδιοκτήτες, τα χρήματα της συμπληρωματικής απαλλοτρίωσης δεν έχουν παρακατατεθεί με τον καθορισμό της προσωρινής τιμής.

Την αναβολή ζήτησαν χθες δικηγόροι ιδιοκτητών, οι οποίοι δεν ήταν έτοιμοι για τη διαδικασία, επικαλούμενοι οικονομικές εκκρεμότητες των πελατών τους, λόγω capital controls, καθώς και αλλαγές σε ακίνητα σχετικές με τα κτηματολόγια. Ωστόσο, αρκετοί ήταν οι ιδιοκτήτες και οι δικηγόροι τους που είχαν αντίθετη άποψη και ήθελαν να γίνει η εκδίκαση, για να αποζημιωθούν όσο το δυνατόν πιο σύντομα για την περιουσία που έχασαν.

Να υπενθυμίσουμε ότι το έργο του περιφερειακού έχει σταματήσει από το 2013,  λόγω της επικείμενης αναθεώρησης της σύμβασης παραχώρησης του "Μορέα" από τη Βουλή και της εγγύησης του Ελληνικού Δημοσίου που ζητεί η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, σε περίπτωση που ο παραχωρησιούχος δεν μπορεί να αποπληρώσει τα δάνεια από τη μείωση των εσόδων στα διόδια.

Γ.Σ.


NEWSLETTER