Παρασκευή, 06 Νοεμβρίου 2015 17:47

Δεν συνεχίστηκε η δίκη για το έγκλημα στο Μοναστήρι 

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Δεν συνεχίστηκε η δίκη για το έγκλημα στο Μοναστήρι 

Δεν συνεχίστηκε χθες η δίκη στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Καλαμάτας του 32χρονου Αλβανού κατηγορούμενου, για τη δολοφονία και τη ληστεία της ηλικιωμένης στο Μοναστήρι Αετού. Ο συνήγορος υπεράσπισης αντιμετωπίζει ένα προσωπικό θέμα κι έτσι η δίκη διακόπηκε για την Πέμπτη 19 του μήνα.

Την ηλικιωμένη γυναίκα είχαν χτυπήσει άγρια και την είχαν αφήσει να πεθάνει από ασφυξία μέσα στο σπίτι της, στις 27 Φεβρουαρίου του 2008. Ο 32χρονος Αλβανός καταζητείτο ως ένας από τους τρεις δράστες και όλα αυτά τα χρόνια φυγοδικούσε. Συνελήφθη πριν μερικούς μήνες στο Μαυροβούνιο, με ένταλμα που εκκρεμούσε σε βάρος του από τις 16 Μαρτίου του 2010. Ενώ για την άγρια δολοφονία της ηλικιωμένης γυναίκας αθωώθηκε πέρυσι το Φεβρουάριο από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Καλαμάτας ένας άλλος 24χρονος Αλβανός, γιατί τα αποδεικτικά στοιχεία δεν ήταν αρκετά για να οδηγηθεί το δικαστήριο με βεβαιότητα στην καταδίκη. Ενας τρίτος ομοεθνής τους -ο οποίος ήταν τότε 17 χρόνων- έχει δικαστεί και καταδικαστεί ερήμην σε 28 χρόνια από το Τριμελές Δικαστήριο Ανηλίκων Κυπαρισσίας.

Ο 32χρονος κατηγορούμενος είχε πάει ξύλα λίγες μέρες πριν το έγκλημα στο σπίτι της γερόντισσας και η οικογένειά του δούλευε στα χτήματά της. Αστυνομικός έχει καταθέσει στη δίκη ότι οι δράστες την φίμωσαν και την άφησαν να πεθάνει άγρια χτυπημένη και χωρίς να μπορεί να αναπνεύσει από πουθενά γιατί τους ήξερε, και έτσι φρόντισαν να μην τους αναγνωρίσει ποτέ. Οσον αφορά τον συγκεκριμένο κατηγορούμενο, ο ίδιος αστυνομικός είπε πως τα επιβαρυντικά στοιχεία που οδήγησαν στην εμπλοκή του είναι μια κατάθεση της φίλης του ότι είχε λεφτά μετά το έγκλημα, αλλά και το γεγονός ότι ήξερε την ηλικιωμένη γιατί δούλευε στα χτήματά της και είχε πάει σπίτι της να πληρωθεί. Επιπρόσθετα, οι αστυνομικοί θεώρησαν ως ύποπτη τη φυγή του μετά που τον κάλεσαν για κατάθεση, καθώς ο κατηγορούμενος εξαφανίστηκε από το Κοπανάκι όπου έμενε από 9 χρονών με τους γονείς και τον αδελφό του. 

Ν.Κ.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER