Πέμπτη, 19 Νοεμβρίου 2015 15:29

5 χρόνια για την κλοπή από το Ιερό της Υπαπαντής

Γράφτηκε από την

Ποινή κάθειρξης 5 χρόνων και 2 μηνών, όπως και πρωτόδικα, επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων σε 40χρονο κατηγορούμενο, που είχε κλέψει πριν δύο χρόνια τον Απρίλιο τον επιστήθιο σταυρό και το επάργυρο μυροδοχείο μέσα από το Ιερό της Υπαπαντής.

Τα κλεμμένα ανακάλυψαν ένα μήνα μετά την κλοπή στο σπίτι του αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας και τον συνέλαβαν. Οι αστυνομικοί έψαχναν στο σπίτι του κατηγορούμενου στην Καλαμάτα για ναρκωτικά, αλλά εκτός από κάποιες μικροποσότητες χασίς και ηρωίνης (0,3 γραμ. χασίς και 0,9 γραμ. ηρωίνης) βρήκαν και τα εκκλησιαστικά αντικείμενα. Ο κατηγορούμενος, όπως κατέθεσε χθες στο δικαστήριο ο εφημέριος του ναού, είχε παραβιάσει μέρα μεσημέρι την Ωραία Πύλη, μπήκε στο Ιερό και αφαίρεσε τα παραπάνω αντικείμενα.

Ο ίδιος ισχυρίστηκε πάντως στην απολογία του ότι κάποια στιγμή δεν ήταν καλά και μπήκε στην εκκλησία για να προσευχηθεί και να ανάψει ένα κεράκι. Μετά, που έκανε το σταυρό του σαν κάθε χριστιανός, δεν μπόρεσε να το εξηγήσει, όπως ο ίδιος υποστήριξε, πώς βρέθηκαν σπίτι του ο σταυρός και το μυροδοχείο.   

 

Ν.Κ.