Πέμπτη, 19 Νοεμβρίου 2015 17:24

Αγόρασε 2 κιλά χασίς στο πάρκινγκ της Μεσσήνης

Γράφτηκε από την
Αγόρασε 2 κιλά χασίς στο πάρκινγκ της Μεσσήνης

Σε φυλάκιση 3 χρόνων με αναστολή ως τοξικομανής καταδικάστηκε από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων 29χρονος Νησιώτης, για τη διακίνηση 5 κιλών χασίς.

Ο 29χρονος ομολόγησε μόνος του στους αστυνομικούς ότι μια γυναίκα στο πάρκινγκ της Μεσσήνης του πούλησε για 2.000 ευρώ την ποσότητα των 2 κιλών που οι άνδρες της Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας βρήκαν στο σπίτι του, και αποκάλυψε πως από την ίδια γυναίκα είχε αγοράσει άλλα 3 κιλά. Στο αυτοκίνητό του οι αστυνομικοί βρήκαν μια βαλίτσα στην οποία έβαζε το χασίς που αγόραζε και μέσα είχε ελληνικό καφέ για να ξεγελάει τον αστυνομικό σκύλο και να καλύπτει τη μυρωδιά των ναρκωτικών. 

Οπως κατέθεσε αστυνομικός, η Δίωξη Ναρκωτικών Καλαμάτας πριν 3 χρόνια έμαθε από πληροφορίες ότι ο κατηγορούμενος πουλάει ναρκωτικά σε χρήστες στην περιοχή της Μεσσήνης και πως φυλάει τις ποσότητες που διακινεί στο σπίτι του. Πήγανε λοιπόν στη Μεσσήνη και σε έρευνα στο σπίτι του κατηγορούμενου βρήκαν 2 κιλά χασίς σε ένα σακίδιο πλάτης, επιμερισμένο σε δύο ανισοβαρείς ποσότητες. Κάτω από το κρεβάτι του βρέθηκε μια ζυγαριά ακριβείας και κάποιες μικροποσότητες χασίς σε ένα τραπεζάκι. Ο κατηγορούμενος πάνω του είχε χαρτονομίσματα των 5, 10 και 20 ευρώ, με τα οποία πληρώνονται συνήθως οι διακινητές ναρκωτικών από τους "πελάτες" τους. Ο νεαρός κατηγορούμενος -συνέχισε ο αστυνομικός στην κατάθεσή του-είπε πως αγόρασε τα 2 κιλά χασίς από μια γυναίκα στο πάρκινγκ της Μεσσήνης και το πλήρωσε 2.000 ευρώ γιατί ήτανε καλής ποιότητας. Στην αρχή μάλιστα δίσταζε να δώσει τα στοιχεία της γιατί η γυναίκα τον απειλούσε και έδειξε στους αστυνομικούς ένα μήνυμα που του είχε στείλει. Το μήνυμα από τη γυναίκα έγραφε ότι ξέρει πού μένει ο νεαρός και θα στείλει δικούς της ανθρώπους να τον βρούνε. Ο αστυνομικός εξήγησε ακόμα ότι η κατηγορία για τα 5 κιλά χασίς προέκυψε από την ομολογία του ίδιου του κατηγορούμενου πως είχε αγοράσει από τη συγκεκριμένη άλλες 3 φορές χασίς, από 1 κιλό την κάθε φορά - ενώ εκτίμησε την αξία και των 5 κιλών περίπου στα 15.000 ευρώ. Πρόσθεσε δε πως σε έρευνα που έκαναν στο αυτοκίνητο του κατηγορούμενου βρήκανε και μια βαλίτσα και μέσα, τυλιγμένο με μια υφασμάτινη και δύο νάιλον σακούλες, αλεσμένο ελληνικό καφέ. Οπως είπε ο αστυνομικός, η γυναίκα είχε δασκαλέψει τον κατηγορούμενο πως ο ειδικά εκπαιδευμένος σκύλος της Δίωξης Ναρκωτικών δεν μπορεί να μυρίσει τα ναρκωτικά γιατί τον παραπλανά το άρωμα του καφέ. 

Ο κατηγορούμενος στην απολογία του ισχυρίστηκε ότι έκανε χασίς από τα 16 του χρόνια και στα 19 ξεκίνησε την κοκαΐνη. Μετανιωμένος για ό,τι έκανε είπε ότι δεν πρόκειται οι δικαστές να τον δουν ξανά μπροστά τους και παρακάλεσε για "μια καλή απόφαση" για να συνεχίσει τη ζωή του. Στο δικαστήριο ήτανε και η οικογένειά του, που δίνει μαζί του τον αγώνα για να σταθεί ξανά στα πόδια του και να φτιάξει τη ζωή του. Ο κατηγορούμενος δουλεύει δίπλα στον πατέρα του και τα τελευταία τρία χρόνια, από τη σύλληψή του, τον παρακολουθεί ψυχίατρος και παίρνει φαρμακευτική αγωγή για να απεξαρτηθεί. Οπως ο ίδιος είπε στην απολογία του, είναι σε καλό δρόμο και σύντομα θα κόψει και τα φάρμακα.

 

Ν.Κ.


NEWSLETTER