Τετάρτη, 25 Νοεμβρίου 2015 15:44

3 χρόνια σε Νησιώτη για οπλοκατοχή 

Γράφτηκε από την
3 χρόνια σε Νησιώτη για οπλοκατοχή 

Ενα μικρό οπλοστάσιο είχε στο σπίτι του στη Μεσσήνη ένας 58χρονος συνταξιούχος αυτοκινητιστής, ο οποίος καταδικάστηκε από το Πενταμελές Εφετείο Καλαμάτας σε 3 χρόνια φυλάκιση και χρηματική ποινή 2.000 ευρώ, για οπλοκατοχή σε βαθμό πλημμελήματος. Η ίδια ποινή του είχε επιβληθεί και πρωτόδικα. 

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, στις 25 Σεπτεμβρίου του 2008 αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, σε έρευνα που έκαναν μαζί με αστυνομικούς της Δίωξης Ναρκωτικών σε μια αποθήκη σε χτήμα του κατηγορούμενου στην Ανάληψη και στο σπίτι του στη Μεσσήνη, βρήκαν 9 εύχρηστα όπλα, ένα παλιό κυνηγετικό, 3 γεμιστήρες και 204 φυσίγγια πυροβόλου όπλου τα οποία κατείχε παράνομα, καθώς και μια κουκούλα. Οπως κατέθεσε χθες αστυνομικός, η έρευνα έγινε ύστερα από πληροφορία που έφτασε στην υπηρεσία του ότι ο κατηγορούμενος, ο οποίος είχε ξανακάνει φυλακή για παράνομη κατοχή όπλων, εμπορεύεται όπλα τα οποία κρύβει στο σπίτι του.

Ο 58χρονος είχε στην κατοχή του παράνομα ένα περίστροφο μάρκας Smith&Wesson, ένα περίστροφο Webley και ένα ακόμα άγνωστης μάρκας. Επίσης βρέθηκαν τρία πιστόλια, ένα Colt, ένα κρότου μάρκας Blow και ένα ρέπλικα Parabellum. Ακόμη, ένα οπισθογεμές δίκαννο κυνηγετικό όπλο, ένα οπισθογεμές κυνηγετικό, μια επαναληπτική καραμπίνα Βrowning, ένα μονόκαννο παλιό κυνηγετικό όπλο, καθώς και 204 φυσίγγια πυροβόλου όπλου, διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων, αλλά και 3 γεμιστήρες πυροβόλων.

Ο κατηγορούμενος στην απολογία του ισχυρίστηκε ότι τα είχε από τον πατέρα του, ο οποίος ήταν χωροφύλακας, και τα όπλα δεν ήταν παρά "παλιά πράματα" - ενώ κάποια τα είχε ο παππούς του, που πολέμησε στο Μικρασιατικό Πόλεμο και κάποια άλλα ήταν αντίκες του 1850. Ο κατηγορούμενος υποστήριξε ακόμη πως επειδή είχε ξανακάνει φυλακή για κατοχή όπλων δεν μπορούσε να τα δηλώσει, παρόλο που ήτανε οικογενειακά κειμήλια.  

Ν.Κ.


NEWSLETTER