Πέμπτη, 10 Δεκεμβρίου 2015 16:25

Ελλειψη προσωπικού στο Πρωτοδικείο Καλαμάτας 

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Ελλειψη προσωπικού στο Πρωτοδικείο Καλαμάτας 

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Καλαμάτας αναδεικνύει για μια ακόμα φορά το τεράστιο πρόβλημα υποστελέχωσης του Πρωτοδικείου Καλαμάτας, στέλνοντας σχετική επιστολή προς τον υπουργό Δικαιοσύνης και τους βουλευτές Μεσσηνίας.

Αφού αναλύει τον όγκο δουλειάς που έχουν να αντιμετωπίσουν οι δικαστικοί υπάλληλοι, αλλά και τις δυσκολίες που προκύπτουν στην καθημερινή λειτουργία των δικαστηρίων, ο ΔΣΚ ζητεί την άμεση πρόσληψη 8 υπαλλήλων, 2 δακτυλογράφων και 3 δικαστικών επιμελητών.

Αναλυτικά η επιστολή του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας έχει ως εξής: 

«Σας γνωρίζουμε για άλλη μία φορά ότι στο Πρωτοδικείο Καλαμάτας υπάρχουν πολλές κενές οργανικές θέσεις υπαλλήλων και επειδή προέκυψαν νέα δεδομένα, σας ενημερώνουμε για την σημερινή κατάσταση που έχει ως εξής: 

Με την υπ' αριθμ. 46245/1996 απόφαση του υπουργείου Δικαιοσύνης, η οποία δημοσιεύθηκε στο 662/1-8-1996 ΦΕΚ (τ. Β), στο Πρωτοδικείο Καλαμάτας προβλέπονται οι εξής οργανικές θέσεις: 27 γραμματείς, 2 δακτυλογράφοι και 3 δικαστικοί επιμελητές. Οι υπηρετούντες υπάλληλοι στο Πρωτοδικείο Καλαμάτας ανέρχονται σήμερα σε 19 πλέον ενός επιμελητή δικαστηρίων, με απόσπαση από το Ειρηνοδικείο Καλαμάτας, η οποία λήγει στις 8 Μαρτίου 2016, ενώ δεν υπηρετεί κανένας δακτυλογράφος. 

Η υποστελέχωση του Πρωτοδικείου Καλαμάτας δημιουργεί προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία του και στην εξυπηρέτηση των πολιτών και των δικηγόρων, δεδομένου του μεγάλου αριθμού των πολιτικών και ποινικών συνεδριάσεων κατά μήνα. Ειδικότερα, όσον αφορά τις ποινικές υποθέσεις, κάθε εβδομάδα συνεδριάζουν δύο Τριμελή Πλημμελειοδικεία (ενίοτε και τρία), δύο Μονομελή Πλημμελειοδικεία (ενίοτε και τρία), δύο ΜΟΔ, ένα Τριμελές Ανηλίκων και ένα Μονομελές Ανηλίκων. Οσον αφορά τις πολιτικές υποθέσεις κάθε μήνα υπάρχουν δύο συνεδριάσεις του Πολυμελούς Πρωτοδικείου, δύο συνεδριάσεις Μονομελούς Πρωτοδικείου Τακτικής Διαδικασίας, δύο συνεδριάσεις Μονομελούς Εκουσίας Δικαιοδοσίας και δύο συνεδριάσεις Μονομελούς Πρωτοδικείου Ειδικών Διαδικασιών και Απαλλοτριώσεων. 

Λόγω της υποστελέχωσης του Πρωτοδικείου και του μεγάλου όγκου εργασιών οι υπηρετούντες υπάλληλοι είναι επιφορτισμένοι με πολλά αντικείμενα, στα οποία αντεπεξέρχονται με δυσκολία. 

Για τους παραπάνω λόγους και για την ομαλή και εύρυθμη λειτουργία του Πρωτοδικείου, είναι αναγκαίο να μεριμνήσετε άμεσα ώστε να καλυφθούν οι παραπάνω 8 κενές θέσεις των υπαλλήλων του Πρωτοδικείου, των 2 δακτυλογράφων καθώς και των 3 θέσεων δικαστικών επιμελητών».

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER