Τετάρτη, 16 Δεκεμβρίου 2015 17:18

5 χρόνια σε τσιγγάνο για κλοπή από αγρόκτημα στο Μελιγαλά

Γράφτηκε από την

Σε 5 χρόνια κάθειρξη καταδικάστηκε από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων ένας τσιγγάνος κατηγορούμενος, ο οποίος "σήκωσε" από κτήμα στο Μελιγαλά ένα ψυγείο, τις... σκυλοτροφές και άλλα πράγματα. Ο ιδιοκτήτης, τον έπιασε να κλέβει και τον κυνήγησε, αλλά όταν πήγε στον καταυλισμό για να πάρει πίσω τα πράγματά του, ο κατηγορούμενος και άλλοι τσιγγάνοι του έριξαν και ένα χέρι ξύλο.

Το πρωτοβάθμιο δικαστήριο τον είχε καταδικάσει σε 7 χρόνια κάθειρξη, ενώ είχε αθωώσει την αδερφή του η οποία κατηγορήθηκε γιατί το αυτοκίνητο που μετέφερε τα κλεμμένα ο κατηγορούμενος ήταν στο όνομά της. 

Ο κατηγορούμενος μπήκε στο αγρόκτημα και σήκωσε ένα ψυγείο, 20 κιλά σκυλοτροφή, ένα επαγγελματικό ψαλίδι για κτηνιατρική χρήση, 5 - 6 περιλαίμια και 2 βούρτσες περιποίησης σκύλου, οικοδομικά σίδερα ευτελούς αξίας και μεγάλη ποσότητα κτηνιατρικών φαρμάκων αξίας 1.000 ευρώ. Ο 24χρονος σήμερα τσιγγάνος άρχισε... καριέρα από πολύ νεαρή ηλικία και έχει και άλλες καταδίκες από το δικαστήριο και το Εφετείο Ανηλίκων Καλαμάτας. 

Ν.Κ.