Πέμπτη, 17 Δεκεμβρίου 2015 17:56

15 μήνες φυλακή για 5 γραμμάρια ηρωίνης

Γράφτηκε από την

Ενοχους ως τοξικομανείς έκρινε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων δύο Καλαματιανούς κατηγορούμενους για αγοραπωλησία 5 γραμ. ηρωίνης και τους καταδίκασε σε 15 μήνες φυλάκιση με αναστολή τον καθένα. 

Ο κατηγορούμενος για πώληση, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του συνηγόρου του, πήρε τα 150 ευρώ από τον άλλον για να του αγοράσει ηρωίνη, αφού θα πήγαινε στην Αθήνα να πάρει για τον ίδιο. Πρόκειται για μια υπόθεση του 2011 και η κατηγορία του εν λόγω κατηγορουμένου είναι για συνολικά 7,7 γραμ. ηρωίνης, πλήθος από ναρκωτικά χάπια και δισκία μεθαδόνης και κατοχή μικροποσότητας χασίς. 

Ο πατέρας του που κατέθεσε στη δίκη είπε ότι ο γιος του έκανε μεγάλη προσπάθεια, περισσότερες από μία φορές για να αποτοξινωθεί. Τα κατάφερε όμως και πλέον είναι καθαρός μετά από 2 χρόνια σε πρόγραμμα του ΚΕΘΕΑ. Οι αστυνομικοί έκαναν έλεγχο στο σπίτι του μετά από μια τηλεφωνική καταγγελία ότι ο συγκεκριμένος κρύβει ηρωίνη, την οποία πουλά σε χρήστες ναρκωτικών. Ετσι άρχισαν να παρακολουθούν το σπίτι του στην Καλαμάτα και το ίδιο βράδυ είδαν να πλησιάζει ένα αυτοκίνητο. Ο κατηγορούμενος βγήκε έξω, πήγε και μίλησε με τον οδηγό του και μετά από λίγο εκείνος έφυγε. Ο οδηγός ήταν ο έτερος κατηγορούμενος και οι αστυνομικοί έφτασαν σε αυτόν από την πινακίδα του αυτοκινήτου. Στις 30 Σεπτεμβρίου του 2011 η Δίωξη Ναρκωτικών Καλαμάτας προχώρησε σε κατ' οίκον έρευνες, στον έναν κατηγορούμενο για διακίνηση βρήκαν σε τσαντάκι μέσης, τυλιγμένα σε αλουμινόχαρτο, 2,7 γραμ. ηρωίνης, 740 ευρώ και ένα κινητό. Αυτά τα είχε πάνω του, βγαίνοντας από το σπίτι του όπου απ' έξω περίμεναν οι αστυνομικοί. Στη συνέχεια έγινε έρευνα στο σπίτι και βρέθηκαν ένα τσιγαριλίκι στο σαλόνι, 12 δισκία μεθαδόνης και ποσότητα από ναρκωτικά χάπια στο υπνοδωμάτιο, καθώς και ζυγαριά ακριβείας. Στην ντουλάπα ήταν κρυμμένα κι άλλα ναρκωτικά, μικροποσότητες ηρωίνης και 4,1 γραμ. χασίς. 

Ν.Κ.