Πέμπτη, 17 Δεκεμβρίου 2015 19:13

13,5 χρόνια στον “καλλιεργητή” για το χασίς στο Πετρίτσι 

Γράφτηκε από την

Ποινή κάθειρξης 13 χρόνων και 6 μηνών, καθώς και χρηματική ποινή 50.500 ευρώ, "έριξε" το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων σε 52χρονο χασισοκαλλιεργητή από το Πετρίτσι, ο οποίος έφτιαχνε το δικό του χασισέλαιο με συνταγή από το Ιντερνετ και σαλάτα από τα φύλλα χασίς.

Ο κατηγορούμενος αντιμετώπιζε βαρύ κατηγορητήριο και θα μπορούσε να είχε καταδικαστεί σε ισόβια, καθώς τα χρήματα που θα έπαιρνε από την πώληση χασίς, από τα 39 χασισόδεντρα που καλλιεργούσε, θα ξεπερνούσαν τα 75.000 ευρώ -όριο το οποίο προβλέπει ο νόμος και όταν η αξία των ναρκωτικών το ξεπερνάει λαμβάνεται ως επιβαρυντική περίσταση. Ωστόσο, το δικαστήριο με τους υπολογισμούς τους οποίους έκανε, υπολόγισε λιγότερα τα χρήματα που θα κέρδιζε και έτσι έφυγε η επιβαρυντική περίσταση.

Οπως κατέθεσε αστυνομικός, κάποιος ειδοποίησε τηλεφωνικά τη Δίωξη Ναρκωτικών Καλαμάτας ότι ο εν λόγω κατηγορούμενος καλλιεργεί χασισόδεντρα σπίτι του και έχει και χασίς. Το σπίτι, όπως είπε ο αστυνομικός, είναι πάνω στο δρόμο αλλά τα χασισόδεντρα ήταν φυτεμένα στην πίσω αυλή, κάτω από μια κατασκευή σαν θερμοκήπιο, και δεν φαίνονταν από μπροστά. Τα 13 ήταν φυτεμένα στο χώμα και έφταναν μέχρι τα 2,5 μέτρα, ενώ μεταξύ τους υπήρχαν ακόμη 5 φιντάνια 0,5 μέτρων και άλλα 21 φυτά μέσα σε τενεκέδες, ύψους 0,40 - 0,50 μέτρων. Αλλά αυτό που εξέπληξε τους αστυνομικούς ήταν μια σύριγγα με 4 ml χασισέλαιο, παραγωγής του ίδιου του κατηγορουμένου. Ο οποίος είχε ξεσηκώσει τη συνταγή από το Ιντερνετ και δικαιολογήθηκε στους αστυνομικούς ότι άλειφε με αυτό τα πόδια του γιατί πονούσαν, αλλά έβαζε και στο ψωμί του και το έτρωγε. Εκτός από χασισέλαιο -που ο κατηγορούμενος είπε στην απολογία του δεν μαστούρωνε σε αυτή τη μορφή-, του άρεσε να κάνει τα φύλλα σαλάτα και να τρώει γιατί έκανε καλό στο πρόβλημα που έχει με τον προστάτη. Επίσης κάπνιζε κάπου 12 τσιγάρα -όπως υποστήριξε ο ίδιος και η γυναίκα του που κατέθεσε ως μάρτυρας υπεράσπισης- γιατί έχει ψυχολογικά προβλήματα και το χασίς τον ηρεμούσε. 

Οι αστυνομικοί όμως -εκτός από το χασισέλαιο, από το οποίο ετοιμαζόταν να φτιάξει περισσότερο καθώς είχε 5 μπουκάλια αλκοόλης στο σπίτι- βρήκαν και 1.279 γραμ. χασίς. Το καθαρό ωστόσο ήταν σύμφωνα με τον αστυνομικό γύρω στα 300 γραμ. και τα υπόλοιπα φύλλα και κλαδιά για το χασισέλαιο και τη σαλάτα. Μάλιστα ο κατηγορούμενος τους αποκάλυψε ότι το ακατέργαστο χασίς ήταν η σοδειά της προηγούμενης χρονιάς, που είχε φυτέψει ο ίδιος στον κήπο.  Ακόμη οι αστυνομικοί βρήκαν στο σπίτι σπόρους χασίς, πιστόλι εκτόξευσης φωτοβολίδων, 34 κροτίδες, 4 μέτρα βραδύκαυστο φιτίλι, 8 πυροκροτητές, 2 πυροκροτητές συνδεδεμένους με 20 μέτρα καλώδιο, 1 φωτοβολίδα και 19 σφαίρες διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων, καθώς και 2 ζυγαριές ακριβείας. Ο ίδιος στην απολογία του υποστήριξε ότι τα εκρηκτικά τα είχε από τότε που δούλευε σε ένα λατομείο, ενώ το πιστόλι από τότε που δούλευε ως παλιατζής. Οσο για τις ζυγαριές, ισχυρίστηκε ότι η μια ήταν στην κουζίνα και στην άλλη ζύγιζε τα φύλλα χασίς για τις συνταγές του. 

Ο κατηγορούμενος καταδικάστηκε εκτός από την καλλιέργεια και κατοχή ναρκωτικών και για παράνομη οπλοκατοχή.

Ν.Κ.