Κυριακή, 10 Ιανουαρίου 2016 13:13

Αποχή δικηγόρων Συλλόγου Κυπαρισσίας 

Γράφτηκε από την

Σε αποχή προχωρούν από τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου μέχρι και την Παρασκευή 22 του μηνός οι δικηγόροι του Δικηγορικού Συλλόγου Κυπαρισσίας, διαμαρτυρόμενοι για το Ασφαλιστικό και τον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας. Μάλιστα ζητούν την σύγκληση της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της Χώρας για τα θέματα αυτά.

Να σημειώσουμε ότι η απόφαση που πάρθηκε ήταν ομόφωνη, ενώ υπήρξαν και προτάσεις για ακόμη πιο δυναμικές κινητοποιήσεις. Σε αυτήν χαρακτηριστικά αναφέρεται: 

«Tο Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Κυπαρισσίας, την 8-1-2016, αντιδρώντας στην εφαρμογή των νέων διατάξεων του ΚΠολΔ και στο προσχέδιο νόμου για το ασφαλιστικό, το οποίο αν ψηφιστεί ως έχει, αποδομεί την κοινωνία και τη χώρα, αποφάσισε ομόφωνα:

Την αποχή των μελών του Δικηγορικού Συλλόγου Κυπαρισσίας από τα καθήκοντά τους, για το χρονικό διάστημα από 11-1-2016 μέχρι και την 22 Ιανουαρίου 2016.

Το Δ.Σ. ζητεί την Σύγκληση της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της Χώρας, για την εφαρμογή του νέου Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας και για το προσχέδιο νόμου για το ασφαλιστικό».