Τρίτη, 19 Ιανουαρίου 2016 08:36

4,5 χρόνια στο ληστή του Η&Μ στην Καλαμάτα

Γράφτηκε από την
4,5 χρόνια στο ληστή του Η&Μ στην Καλαμάτα

Σε 4,5 χρόνια φυλάκιση και χρηματική ποινή 1.500 ευρώ καταδικάστηκε χθες ερήμην, ο ληστής του Η&Μ που είχε βγάλει μαχαίρι στον σεκιουριτά του καταστήματος. Η Αλβανή συνεργός του καταδικάστηκε και αυτή επίσης ερήμην από το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων σε φυλάκιση 3 ετών με αναστολή, για ληστρική κλοπή κατά συναυτουργία.

Είχε γίνει συμπλοκή πρόπερσι στις 14 Δεκεμβρίου και ο καταδικασθείς έβγαλε μαχαίρι στον σεκιουριτά του Η&Μ, με το οποίο μάλιστα τον χτύπησε στο αλεξίσφαιρο γιλέκο -όπως είχε περιγράψει τότε στην "Ε" η υπεύθυνη της εταιρείας σεκιούριτι. Σύμφωνα με τη δικογραφία, η Αλβανή κατηγορούμενη μαζί με τον καταδικασθέντα ο οποίος φυγοδικεί και έναν ακόμη συνεργό τους έκλεβαν ρούχα από το κατάστημα Η&Μ, στην Καλαμάτα. Οι δυο τους είχαν κινήσει τις υποψίες στον σεκιουριτά από την προηγούμενη ημέρα. Οι υποψίες αυτές επιβεβαιώθηκαν μετά, από το υλικό που είχε καταγράψει το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης. Από την προηγούμενη μέρα οι κατηγορούμενοι έβαζαν ρούχα μαζί με τις κρεμάστρες σε μια μεγάλη μαύρη δερμάτινη τσάντα. Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά την έξοδό τους δεν χτύπησαν τα αντικλεπτικά, γι' αυτό και δεν έγινε προσπάθεια να τους σταματήσει κάποιος. Οι κλέφτες όμως επέστρεψαν την επομένη στο κατάστημα, σίγουροι πια ότι κανένας δεν θα τους ενοχλούσε και έκλεψαν ρούχα με τον ίδιο τρόπο.

Ο υπάλληλος σεκιούριτι περίμενε πάντως ότι μπορεί και να επέστρεφαν, οπότε μόλις τους είδε και κατάλαβε ότι κλέβουν, βγήκε από το κατάστημα για να ειδοποιήσει την εταιρεία του. Οι κατηγορούμενοι όμως είχαν ήδη τελειώσει τις κλοπές και έβγαιναν εκείνη την ώρα μαζί με την τσάντα με τα κλεμμένα ρούχα. Οπως είχε περιγράψει στην "Ε" η υπεύθυνη της εταιρείας, ο σεκιουριτάς κινήθηκε προς το μέρος των κατηγορουμένων και πριν προλάβει καλά-καλά να τους μιλήσει, γύρισε ο καταδικασθείς, τον έπιασε από το αλεξίσφαιρο γιλέκο και του είπε "θα τα πληρώσω". Αμέσως όμως η κατηγορούμενη επιτάχυνε το βήμα της, αλλά και ο συγκατηγορούμενός της άρχισε να τρέχει διασχίζοντας το πάνω μέρος της κεντρικής πλατείας και την οδό Αριστομένους, ακολουθώντας τη γυναίκα στην οδό Παυσανίου, στο στενό δίπλα στην Τράπεζα της Ελλάδος. Εκεί ο υπάλληλος σεκιούριτι τους έφτασε και τότε -όπως ανέφερε τότε η εταιρεία του-, ο κατηγορούμενος γύρισε και του έριξε μια μπουνιά στο αλεξίσφαιρο. Εκείνος αμύνθηκε κι έπεσαν και οι δύο μαζί κάτω. Χωρίς δισταγμό ο φυγόδικος ληστής έβγαλε ένα μικρό μαχαίρι από το μπουφάν του και χτύπησε με αυτό δεξιά στα πλευρά τον σεκιουριτά. Ευτυχώς, το μαχαίρι βρήκε στον ιμάντα που δένει το αλεξίσφαιρο γιλέκο κι έκανε μια τρύπα χωρίς να προκαλέσει τραυματισμό στον υπάλληλο. Πάνω στην πάλη και στην προσπάθεια ο σεκιουριτάς να προστατεύσει τη ζωή του, ο ληστής σηκώθηκε κι έτρεξε προς την οδό Αναγνωσταρά. Εκεί χώρισαν με τη γυναίκα η οποία έτρεξε με κατεύθυνση προς την 23ης Μαρτίου, ενώ πέταξε την τσάντα -και τότε πιθανολογείται πως την πήρε ο τρίτος συνεργός, ο οποίος δεν ήταν χθες κατηγορούμενος. Η 34χρονη σήμερα κατηγορούμενη συνελήφθη περίπου 20 λεπτά μετά απ' ό,τι έγινε. Μέχρι να πάει η Αστυνομία, ο σεκιουριτάς είχε ήδη σταματήσει τη γυναίκα και μαζί με τους περαστικούς την κράτησαν μέχρι να έρθουν οι αστυνομικοί για να την συλλάβουν.

Ν.Κ.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER