Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου 2016 17:57

Ανακοίνωση - μήνυμα προς τους βουλευτές Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ από τους δικηγόρους

Γράφτηκε από την
Ανακοίνωση - μήνυμα προς τους βουλευτές Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ από τους δικηγόρους

Με ανακοίνωσή του ο Δικηγορικός Σύλλογος Καλαμάτας γνωστοποιεί τις αποφάσεις της προχθεσινής γενικής συνέλευσης των μελών του, για την πρόταση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου της κυβέρνησης. Στην ανακοίνωση οι δικηγόροι της Καλαμάτας εκφράζουν για άλλη μία φορά δημόσια, την αντίθεσή τους στην πρόταση νόμου της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό.

Καθώς «η κυβέρνηση με την πρότασή της αυτή εξοντώνει και ουσιαστικά αφανίζει, όχι μόνο τους δικηγόρους, αλλά και τους ελεύθερους επαγγελματίες, τους αυτοαπασχολούμενους και τους αγρότες». Στην ίδια ανακοίνωση η πρόταση της κυβέρνησης χαρακτηρίζεται ως εξοντωτική και τονίζεται ότι δεν πρέπει να γίνει νόμος του κράτους.

Αναλυτικά οι αποφάσεις οι οποίες πάρθηκαν στη γενική συνέλευση των μελών του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας, είναι οι εξής:

· Κλιμάκωση των κινητοποιήσεων των δικηγόρων το επόμενο χρονικό διάστημα.

· Συμμετοχή των δικηγόρων για ενίσχυση των κινητοποιήσεων όλων των επαγγελματικών, επιστημονικών και συνδικαλιστικών φορέων του νομού μας, κατά του σχεδίου του ασφαλιστικού της κυβέρνησης.

· Πρόσκληση των δικηγόρων για συμμετοχή στην κοινή πορεία προς το υπουργείο Εργασίας και τη Βουλή, την Πέμπτη 21-1-2016 και ώρα 11.30 π.μ., με σημείο εκκίνησης τα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών.

· Πραγματοποίηση συμβολικής κατάληψης του Δικαστικού Μεγάρου Καλαμάτας τη Δευτέρα 25-1-2016  από ώρα 8:30 έως 12:00.

· Διατράνωση της απόφασης των δικηγόρων ότι οι αγώνες και οι κινητοποιήσεις θα αρχίσουν ουσιαστικά από την τυχόν ενδεχόμενη ψήφιση του εν λόγω νομοσχεδίου.

· Να εκφράσει στους βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας του νομού μας και ιδίως στην συνάδελφο και μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας βουλευτή, την έντονη δυσαρέσκεια του Σώματος, καλώντας τους να λάβουν άμεσα δημόσια και ξεκάθαρη θέση για τις διατάξεις του ασφαλιστικού που αφορούν τους δικηγόρους αλλά και τους ελεύθερους επαγγελματίες, να μην ψηφίσουν τις παράλογες και εξοντωτικές διατάξεις, αφού σε αντίθετη περίπτωση η ενέργειά τους θα είναι προφανώς εχθρική προς το σύνολο των συναδέλφων και θα υπάρξει η έντονη αποδοκιμασία τους σε μια τέτοια πράξη.


NEWSLETTER