Τρίτη, 05 Ιουλίου 2011 21:18

48χρονος έκρυβε ηρωίνη και χασίς σε κορμό φοίνικα

Γράφτηκε από την

Μέσα στον κορμό φοίνικα στον κήπο του στα Γιαννιτσάνικα έκρυβε 48χρονος χρήστης ναρκωτικών 73,5 γραμμάρια ηρωίνη και 28,3 γραμμάρια χασίς. Ο 48χρονος δικάστηκε χθες στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων και η απόφαση θα βγει σήμερα. Οι αστυνομικοί έφτασαν στη σύλληψή του φέτος τον Ιανουάριο μετά από αξιοποίηση πληροφοριών σχετικά με κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών από τον κατηγορούμενο. Οπως κατέθεσαν οι αστυνομικοί ο ίδιος αρνήθηκε πως έχει ναρκωτικά, όμως ψάχνοντας στον κήπο βρήκαν στον κορμό του φοίνικα μια μικρή ποσότητα χασίς. Εβαλαν σκάλα και ψηλότερα στον κορμό βρήκαν τη μεγαλύτερη ποσότητα χασίς, καθώς και την ποσότητα της ηρωίνης. Επίσης στην έρευνα που έγινε στο σπίτι ανακάλυψαν 2.920 ευρώ σε μικρά χαρτονομίσματα - όπως είπαν οι χρήστες ναρκωτικών συνηθίζουν να πληρώνουν με μικρής αξίας ευρώ.
Συγγενείς του κατηγορούμενου υποστήριξαν ότι η οικογένεια ήξερε το πάθος του και τον στήριζε με κάθε τρόπο. Μάλιστα ο αδελφός του είπε πως μετά από προσπάθειες χρόνων να ενταχθεί σε πρόγραμμα του ΟΚΑΝΑ, τον ειδοποίησαν ότι άνοιξε θέση αυτό τον Αύγουστο.
Ο κατηγορούμενος στην απολογία του ισχυρίστηκε ότι είχε κατέβει από την Αθήνα όπου διέμενε μόνιμα για να κάνει δουλειές στο χτήμα του και είχε αγοράσει τα ναρκωτικά για να περάσει τις 15 ημέρες που θα έμενε στην Καλαμάτα. Αναφορικά με τα χρήματα υποστήριξε ότι τα είχε σπίτι για να πληρώσει την Εφορία.
Η εισαγγελέας Νίκη Μουζάκη πρότεινε να κριθεί ένοχος ως εξαρτημένο άτομο για κατοχή με σκοπό την εμπορία, αλλά ως υπότροπος με τις επιβαρυντικές περιστάσεις της τέλεσης κατ΄ επάγγελμα και κατά συνήθεια, αφού είχε καταδικαστεί και στο παρελθόν για παρόμοιες πράξεις.