Τετάρτη, 17 Φεβρουαρίου 2016 17:40

Βαριά καμπάνα σε πρώην δημοτικό υπάλληλο για μεταφορά μεταναστών 

Γράφτηκε από την

Σε 135 χρόνια φυλάκιση, από τα οποία θα εκτίσει τα 10, και χρηματική ποινή 68.000 ευρώ τιμωρήθηκε χθες από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων ένας Αθηναίος, πρώην δημοτικός υπάλληλος Βουλιαγμένης, επειδή μετέφερε με φορτηγό 66 Πακιστανούς και Αφγανούς από την πλατεία Βικτωρίας στην Αθήνα, στο Μαρμάρι Λακωνίας.

Ο κατηγορούμενος είχε επικαλεστεί ότι έμεινε άνεργος και προκειμένου να κλέψει ή να σκοτώσει, προτίμησε να μεταφέρει μετανάστες στο γειτονικό νομό για να φύγουν από εκεί με σκάφος στην Ιταλία. 

Πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε 335 χρόνια κάθειρξη, με εκτιτέα τα 25, καθώς και χρηματική ποινή 680.000 ευρώ. 

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ξημερώματα στις 5 Αυγούστου του 2012 αστυνομικοί σε περιπολία είδαν μετανάστες να περπατάνε στον επαρχιακό δρόμο Αρεόπολη - Μαρμάρι και λίγο πιο κάτω ακινητοποιημένο το φορτηγό, το οποίο είχε φύγει από το δρόμο και χτυπήσει πάνω στα βράχια. Εκεί βρήκαν και τους υπόλοιπους μετανάστες και τον κατηγορούμενο, που δεν αρνήθηκε ότι αυτός τους μετέφερε από την Αθήνα για να φύγουν από το Μαρμάρι με σκάφος για την Ιταλία. Ο ίδιος είχε υποστηρίξει πως έμεινε χωρίς δουλειά και έπρεπε να πληρώσει στην πρώην γυναίκα του τα χρήματα της διατροφής, και έτσι υπέκυψε στην πρόταση που του είχαν κάνει λίγους μήνες νωρίτερα, και συγκεκριμένα το Μάιο, να μεταφέρει τους παράνομους μετανάστες. Η συμφωνία με τους άγνωστους οι οποίοι τον πλησίασαν σε στέκι άνεργων οδηγών στην Αθήνα, ήταν να πληρωθεί 1.000 ευρώ το αγώι μόλις επέστρεφε άδειος από τη Μάνη - ενώ οι 66 μετανάστες θα πλήρωναν για τη μεταφορά τους από 1.000 έως 3.000 ευρώ ο καθένας.  

Ν.Κ.