Σάββατο, 27 Φεβρουαρίου 2016 22:21

Αποχή έως τις 4 Μαρτίου αποφάσισαν οι δικηγόροι

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Αποχή έως τις 4 Μαρτίου αποφάσισαν οι δικηγόροι

Την παράταση της αποχής τους έως την επόμενη Παρασκευή 4 Μαρτίου αποφάσισαν οι δικηγόροι.

Σύμφωνα λοιπόν με την απόφαση της Συντονιστικής Επιτροπής Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας η αποχή συνεχίζεται ενώ θα συγκληθεί εκ νέου την επόμενη Τρίτη η Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων, για να αποφασίσει την συνέχιση ή μη των κινητοποιήσεων. 

Μέχρι τότε ισχύει το ίδιο αυστηρό πλαίσιο χορήγησης αδειών, δηλαδή: Συμπλήρωση ορίου προσωρινής κράτησης (18μηνο). Παραγραφές - αποσβεστικές προθεσμίες (αστικά-ποινικά). Αναστολές πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας. Για τα πλημμελήματα που από τον χρόνο τέλεσης της πράξης έχει συμπληρωθεί 6ετία σε α΄ βαθμό και 7ετία σε β΄ βαθμό. Δεν απαιτείται άδεια στην προκατάθεση προτάσεων (20ήμερο) και προσθήκης.

 

Σημειώνεται δε πως για τη διευκόλυνση των δικηγόρων θα επιτρέπεται «η παράσταση ενώπιον των δικαστηρίων για την υποβολή αιτήματος αναβολής, με την υποχρέωση -στην περίπτωση μη παράστασης της πλευράς του αντιδίκου- να προβαίνουν αμελλητί και με κάθε πρόσφορο μέσο στην ενημέρωση του συναδέλφου που εκπροσωπεί την πλευρά του αντιδίκου για την ημερομηνία της νέας δικασίμου».

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER