Παρασκευή, 04 Μαρτίου 2016 14:42

Α’ ΕΛΜΕ Μεσσηνίας κατά Φίλη  για ωράριο καθηγητών 

Γράφτηκε από την
Α’ ΕΛΜΕ Μεσσηνίας κατά Φίλη  για ωράριο καθηγητών 

Ως "απαράδεκτες" καταδικάζει το ΔΣ της Α΄ ΕΛΜΕ Μεσσηνίας τις   δηλώσεις του υπουργού Παιδείας κ. Φίλη σχετικά με τη διαχείριση των «ωρών οι οποίες πλεονάζουν» στους καθηγητές. 

Οι καθηγητές εξηγούν πως τις δηλώσεις ακολούθησαν σχετικές εγκύκλιοι με τις οποίες καλούνται πρακτικά οι σχολικοί σύμβουλοι

να λειτουργήσουν σαν διοικητικό όργανο και να προχωρήσουν σε αναδιανομή της ανάθεσης των μαθημάτων.

"«Ανακάλυψε» ο κ. υπουργός 2 μήνες πριν να τελειώσει το διδακτικό έτος ότι υπάρχουν καθηγητές που συμπληρώνουν το ωράριο τους εκτελώντας χρέη γραμματειακής υποστήριξης -αντί να κάνουν μάθημα- και πως αυτή είναι η αιτία που υπάρχουν ακόμη χιλιάδες ακάλυπτες ώρες σε όλη την Ελλάδα. Δεν μας λέει, όμως, οι 13.500 ώρες (οι οποίες αντιστοιχούν σε ποσοστό 0,48% των συνολικών ωρών που εργάζονται οι εκπαιδευτικοί) από πού προκύπτουν; Από τη σημαντική μείωση του ωραρίου περίπου 1.000 εκπαιδευτικών, που θα μπορούσαν να καλύψουν τα κενά που μέχρι και αυτή την ώρα υπάρχουν, όπως αυτός υπονοεί, ή  από την ελάχιστη μείωση μίας έως δύο ωρών 10.000 εκπαιδευτικών περίπου, οι περισσότεροι των οποίων εργάζονται σε νησιά, δυσπρόσιτα κ.α.; Εκεί, λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών, των αναλυτικών προγραμμάτων και της διαδικασίας ανάθεσης μαθημάτων υπάρχουν αναγκαστικά αυτές οι  μειώσεις ωραρίου και δεν μπορεί να γίνει κάτι άλλο" λέει συγκεκριμένα η ανακοίνωση.

 


NEWSLETTER