Τετάρτη, 27 Απριλίου 2016 18:13

5 νέοι ειρηνοδίκες στην Καλαμάτα 

Γράφτηκε από την
5 νέοι ειρηνοδίκες στην Καλαμάτα 

Πέντε νέοι ειρηνοδίκες τοποθετούνται στο Ειρηνοδικείο Καλαμάτας, από τους συνολικά 194 νέους δόκιμους ειρηνοδίκες Δ' τάξης, οι οποίοι πιάνουν δουλειά στα Ειρηνοδικεία όλης της χώρας. Αυτοί είναι οι Αγνή Παζαρίδη, Ζαχαρίας Παλιούρας, Κατερίνα Παναγούλια, Δέσποινα Παπαθεοδοσίου και Μαρία Στάμου.

Την ίδια ώρα από το Ειρηνοδικείο Καλαμάτας μετατίθενται στο Ειρηνοδικείο Αθηνών οι Χριστίνα Δημητρακοπούλου, Μαρία Κούρτη και Θανάσης Μουτζούρης. Επίσης, στο Ειρηνοδικείο Πειραιώς μετατίθεται και η μέχρι πρότινος ειρηνοδίκης Καλαμάτας Γαρυφαλλιά Βαχαβιώλου, ενώ στο Ειρηνοδικείο Αθηνών μετατίθεται η μέχρι πρότινος ειρηνοδίκης Πύλου Μαρία Αθανασίου. 

Θυμίζουμε ότι στο Ειρηνοδικείο Καλαμάτας είχε εγκριθεί από πέρυσι στις αρχές του δικαστικού έτους ο διορισμός ενός ακόμα ειρηνοδίκη, ενώ τεράστιες είναι οι ελλείψεις σε δικαστικούς υπαλλήλους. Συγκεκριμένα, ενώ προβλέπονται συνολικά 14 οργανικές θέσεις, τον τεράστιο όγκο δουλειάς βγάζουν μόλις 6 υπάλληλοι. Στην εν λόγω δικαστική υπηρεσία θα έπρεπε να υπηρετούν 6 ειρηνοδίκες και 14 δικαστικοί υπάλληλοι, και παρόλο που προστέθηκε ένας ακόμα ειρηνοδίκης και από 5 έγιναν 6, οι υπάλληλοι παραμένουν οι ίδιοι, με τις μεγαλύτερες ελλείψεις σε προσωπικό να εντοπίζονται στους γραμματείς έδρας. 

Ν.Κ.


NEWSLETTER