Παρασκευή, 20 Μαϊος 2016 20:25

8 χρόνια κάθειρξη σε Πόντιο διαρρήκτη 

Γράφτηκε από την

Σε κάθειρξη 8 χρόνων καταδικάστηκε από το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων 29χρονος Πόντιος κατηγορούμενος, για 3 διαρρήξεις και κλοπές σε διαμερίσματα της μεσσηνιακής πρωτεύουσας, καθώς επίσης για 2 απόπειρες κλοπής σε Κόρινθο και Καλαμάτα, τον περασμένο Ιανουάριο. Ο κατηγορούμενος έχει ογκώδη φάκελο στην Αστυνομία και ήτανε στη φυλακή μέχρι πρόπερσι τον Αύγουστο, για κλοπές και ληστεία στην Αττική και την Κατερίνη και είχε αποφυλακιστεί με όρους.

Οπως κατέθεσε αστυνομικός, η Ασφάλεια Καλαμάτας ειδοποιήθηκε ότι στην οδό Φαρών ένας πολίτης κυνηγάει έναν διαρρήκτη που μπήκε στο σπίτι του. Ο άνθρωπος επιστρέφοντας στο διαμέρισμά του, βρήκε μισάνοιχτη την πόρτα και τον κατηγορούμενο μέσα. Ο διαρρήκτης για να τη γλιτώσει έκλεισε την πόρτα στα... μούτρα του ιδιοκτήτη και πήδηξε από το μπαλκόνι του 1ου ορόφου για να του ξεφύγει. Ο ιδιοκτήτης του διαμερίσματος όμως άρχισε να τρέχει ξοπίσω του, ώσπου κατάφερε να τον πιάσει με τη βοήθεια αστυνομικών της Ασφάλειας. 

Στην Ασφάλεια όπου προσήχθη, οι αστυνομικοί βρήκαν πάνω του κάποια από τα χρυσαφικά και 2.640 ευρώ, τα οποία είχε κλέψει από τον πολίτη ο οποίος τον κυνήγησε. 

Επίσης, βρήκαν πάνω του τα διαρρηκτικά εργαλεία με τα οποία έσπασε τον αφαλό της κλειδαριάς, ένα γαλλικό κλειδί και δύο κατσαβίδια, ένα μεταλλικό εξάρτημα για τη θραύση τζαμιών και ένα ζευγάρι μάλλινα γάντια τα οποία φορούσε για να μην αφήνει δακτυλικά αποτυπώματα. Κοντά στο διαμέρισμα βρέθηκε και ένα τρίτο γάντι το οποίο εκτιμάται ότι ανήκει στον ίδιο ή σε κάποιον από τους συνεργούς του, καθώς υπήρχαν μαρτυρίες ότι μαζί με τον συλληφθέντα έτρεχαν για να ξεφύγουν δύο ακόμα άτομα. 

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι ο κατηγορούμενος είχε διαπράξει στην Καλαμάτα κι άλλες κλοπές με την ίδια μέθοδο, σπάζοντας δηλαδή τον αφαλό της πόρτας, σε δύο διαμερίσματα στην οδό Ασίνης, απ' όπου πήρε κοσμήματα και χρυσές λίρες.  

 

Ν.Κ.