Τρίτη, 24 Μαϊος 2016 19:54

6 χρόνια σε τσιγγάνο για κλοπές στη Σκάλα Μεσσηνίας

Γράφτηκε από την
6 χρόνια σε τσιγγάνο για κλοπές στη Σκάλα Μεσσηνίας

Ποινή κάθειρξης 6 χρόνων επέβαλε σε τσιγγάνο το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων για κλοπές στη Σκάλα, μειώνοντας την πρωτόδικη ποινή του κατά ένα χρόνο. Σε 4 χρόνια φυλάκιση ο καθένας καταδικάστηκαν οι δύο συνεργοί του: ο ένας με το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας, καθώς στις 13 Αυγούστου του 2014 που έγιναν οι κλοπές και απόπειρες ήταν 19 χρόνων και ο άλλος με το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου, που του είχε αναγνωριστεί και πρωτόδικα.

Ο 19χρονος τότε τσιγγάνος και οι δύο συνεργοί του έκλεψαν ένα σπίτι και πήγαν να ανοίξουν άλλα τρία στη Σκάλα. Οι τρεις τους -σύμφωνα με την κατάθεση αστυνομικού- ήξεραν ότι έχει πανηγύρι στη Σκάλα. Ξεκίνησαν από τα Αρφαρά κι άρχισαν να αλωνίζουν στα σπίτια του χωριού, όπως άλλωστε έκαναν και σε άλλα χωριά που ήξεραν ότι έχει πανηγύρι. Αυτό που δεν ήξεραν όμως ήταν πως τη νύχτα εκείνη βρισκόταν σε εξέλιξη αστυνομική επιχείρηση για να συλλάβουν τους κλέφτες που "χτυπάνε" σε πανηγύρια -οπότε ο ένας τσιγγάνος, αυτός που του αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας, συνελήφθη λίγη ώρα μετά μέσα στο αυτοκίνητο. Οι άλλοι δύο έτρεξαν και ξέφυγαν, ενώ συνελήφθησαν μετέπειτα με εντάλματα σύλληψης. 

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο οι τρεις κατηγορούμενοι άνοιξαν δύο σπίτια στη Σκάλα και προσπάθησαν να διαρρήξουν άλλα δύο. Στο πρώτο σπίτι που χτύπησαν στάθηκαν πιο τυχεροί, γιατί βρήκαν και πήραν ένα τάμπλετ και μια κονσόλα παιχνιδιών, καθώς επίσης διάφορα φο-μπιζού και χρυσαφικά που κάποια από αυτά βρήκαν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Καλαμάτας πάνω του. Πριν όμως φτάσουν οι αστυνομικοί στη σύλληψή του, μαζί με τους άλλους δύο μπήκαν σε ένα ακόμα σπίτι, αλλά δεν βρήκαν τίποτα... ενδιαφέρον να κλέψουν κι έφυγαν. 

Στο επόμενο σπίτι έπεσαν πάνω στους ιδιοκτήτες που επέστρεφαν εκείνη την ώρα από το πανηγύρι κι έτσι οι κλέφτες το έβαλαν στα πόδια. Δεν πτοήθηκαν όμως και έκαναν μία ακόμα απόπειρα, παραβιάζοντας την πόρτα ενός ακόμα σπιτιού, αλλά δεν μπήκαν μέσα γιατί τους φόβισαν τα σκυλιά κι έφυγαν επίσης άπραγοι. 

Ν.Κ.


NEWSLETTER