Τετάρτη, 25 Μαϊος 2016 19:20

Ενοχοι για 19 κλοπές θείος και ανιψιός

Γράφτηκε από την

Ενοχοι για 19 κλοπές και μια απόπειρα κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Καλαμάτας θείος κι ανιψιός, καθώς κι ένα ζευγάρι ομοεθνών τους από την Αλβανία. Το δικαστήριο καταδίκασε το θείο και τον ανιψιό σε 10 χρόνια κάθειρξη, ενώ πρωτόδικα είχαν καταδικαστεί σε 12 χρόνια κάθειρξη ο καθένας. Τον τρίτο άντρα και την σύζυγό του καταδίκασε σε 6 χρόνια κάθειρξη για απλή συνέργεια στις κλοπές - ενώ από το πρωτόδικό δικαστήριο είχαν καταδικαστεί ο άντρας σε 9 χρόνια και 2 μήνες κάθειρξη, και η σύζυγός του σε 8 χρόνια και 8 μήνες κάθειρξη.

Το ζευγάρι φιλοξενούσε στο σπίτι του, κοντά στο Γύθειο Λακωνίας, τους δύο ομοεθνείς του και -σύμφωνα με τις καταθέσεις των αστυνομικών- τους έλεγαν ποια σπίτια αξίζει να κλέψουν. Μάρτυρες κατέθεσαν ότι οι κλέφτες "σήκωναν" από τα σπίτια όλη την οικοσκευή, τενεκέδες με ελαιόλαδο, χρυσαφικά, χρήματα και εργαλεία, ηλεκτρονικές και ηλεκτρικές συσκευές τις οποίες συσκεύαζαν και τις έστελναν στην Αλβανία για να πουληθούν. Σύμφωνα με τις καταθέσεις των αστυνομικών, οι 4 Αλβανοί κατηγορούμενοι είχαν κατακλέψει τα σπίτια στην περιοχή του Γυθείου. Οι κλοπές ξεκίνησαν στις 30 Ιουνίου του 2013 και σταμάτησαν με τη σύλληψή τους, που έγινε στη Σπάρτη. Οι αστυνομικοί είχαν ήδη πληροφορίες για το αυτοκίνητο του ζευγαριού, και σε έλεγχο στη Σπάρτη τους σταμάτησαν. Μέσα ήταν και οι 4 κατηγορούμενοι, οι οποίοι είπαν αρχικά ότι πηγαίνουν στην Αθήνα. Πάνω στο θείο και τον ανιψιό βρήκαν 37.000 ευρώ, και επειδή εκείνοι δεν έλεγαν πώς τα βρήκαν, άφησαν το ζευγάρι και κράτησαν αυτούς τους δυο. 

Το ζευγάρι πήρε το αυτοκίνητο και επέστρεψε στο Γύθειο, όπου ξεκίνησε να εξαφανίζει τα κλεμμένα πράγματα από την αποθήκη κοντά στο σπίτι τους και να τα πηγαίνει σε ένα κοτέτσι πιο μακριά. Πάνω στη... μεταφορά όμως τους έπιασαν οι αστυνομικοί, ακολούθησε κυνηγητό με τα αυτοκίνητα κι ένας αστυνομικός τραυματίστηκε στο πόδι. 

Εκτός από την αποθήκη και το κοτέτσι, οι αστυνομικοί βρήκαν κλοπιμαία (έπιπλα και ηλεκτρικές συσκευές) και στο σπίτι το οποίο έμενε το ζευγάρι. Τα έπιπλα αυτά και τις συσκευές τα χρησιμοποιούσαν οι ίδιοι. Οσον αφορά τους άλλους δύο, βρέθηκε πλήθος αποτυπωμάτων στα σπίτια που είχαν κλέψει. 

Ν.Κ.