Τετάρτη, 25 Μαϊος 2016 19:43

19 χρόνια σε 2 Πακιστανούς για απαγωγή 4 ομοεθνών τους

Γράφτηκε από την
19 χρόνια σε 2 Πακιστανούς για απαγωγή 4 ομοεθνών τους

Σε 19 χρόνια κάθειρξη ο καθένας καταδικάστηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Καλαμάτας δύο Πακιστανοί για την απαγωγή τεσσάρων ομοεθνών τους, τους οποίους κρατούσαν σε δάσος στο Γιαννιτσοχώρι και τους βασάνιζαν. Ενας τρίτος ομοεθνής τους καταδικάστηκε σε 16 χρόνια κάθειρξη, αυτός για τρεις απαγωγές που έκανε μαζί με τους άλλους δύο κατηγορούμενους. Το δικαστήριο τους μείωσε την πρωτόδικη ποινή των 36 χρόνων που είχε επιβάλει το πρωτόδικο δικαστήριο. 

Οπως κατέθεσε αστυνομικός, συγγενείς των απαχθέντων κατήγγειλαν στην Αστυνομία ότι κρατάνε τους ανθρώπους τους και ζητάνε λύτρα 17.000 ευρώ για να τους αφήσουν ελεύθερους. Αμέσως μετά την καταγγελία, τον Ιούλιο του 2011, οι αστυνομικοί ξεκίνησαν έρευνες στην περιοχή του Γιαννιτσοχωρίου και στάθηκαν τυχεροί, όπως είπε ο μάρτυρας αστυνομικός, αφού βρήκαν γρήγορα τα στοιχεία που χρειάζονταν για να οδηγηθούν σε μια εγκαταλειμμένη αγροικία μέσα στο δάσος. Και αυτό που αντίκρισαν τους σόκαρε: Οι κατηγορούμενοι -σύμφωνα πάντα με το μάρτυρα- φρουρούσαν τους τρεις ομοεθνείς τους οι οποίοι βρίσκονταν σε άθλια κατάσταση, δεμένοι, φιμωμένοι και άγρια ξυλοκοπημένοι σε όλο τους το σώμα. Μάλιστα οι αστυνομικοί βρήκανε ένα χοντρό ξύλο από ελιά με το οποίο τους χτυπούσαν αλύπητα ενώ όπως τους είπαν οι απαχθέντες αν δεν τους έβρισκαν και οι δικοί τους δεν κατέθεταν στο Πακιστάν τα λύτρα, θα τους είχαν σκοτώσει. 

Πάντως οι τρεις κατηγορούμενοι αρνήθηκαν ότι είχαν απαγάγει και ζητήσει λύτρα για να τους απελευθερώσουν. Αντίθετα τα έριξαν όλα σε ένα από τα θύματα απαγωγής, λέγοντας ότι τους ξεγέλασε και τους πήρε λεφτά με την υπόσχεση να τους περάσει παράνομα στην Ιταλία. Καμία δικαιολογία δεν βρήκανε να πουν για τους άλλους, οι οποίοι βρέθηκαν δεμένοι και άγρια ξυλοκοπημένοι.

Ν.Κ.


NEWSLETTER