Πέμπτη, 16 Ιουνίου 2016 17:14

6 χρόνια σε κτηνοτρόφο για πυροβολισμό 3 συγχωριανών του 

Γράφτηκε από την

Σε 6 χρόνια φυλάκιση καταδικάστηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Καλαμάτας κτηνοτρόφος από το χωριό Πολεμίτας της Μέσα Μάνης. Ο κτηνοτρόφος πέρυσι στις 18 Μαΐου πυροβόλησε με καραμπίνα, χωρίς να τους πετύχει, δύο συγχωριανούς του κτηνοτρόφους και τη μάνα τους. Αφορμή στάθηκε ο τσακωμός τους για το πού θα βόσκουν τα ζώα τους και όταν ο κατηγορούμενος σκότωσε μια κατσίκα τους γιατί βοσκούσε σε... απαγορευμένο έδαφος, αυτοί τον έβρισαν και εκείνος τους πυροβόλησε. 

Ο κατηγορούμενος αν και αντιμετώπιζε την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας κατά συρροή, το δικαστήριο την μετέτρεψε ομόφωνα σε απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης κατά συρροή, γι' αυτό και τιμωρήθηκε με ποινή φυλάκισης. Τη μετατροπή της κατηγορίας στο πλημμεληματικό αδίκημα της απόπειρας επικίνδυνης σωματικής βλάβης ζήτησαν άλλωστε και οι συνήγοροι του κατηγορουμένου, Πέτρος Μαντούβαλος και Βαγγέλης Λαμπρόπουλος - ενώ ο εισαγγελέας Δημήτρης Σταύρου πρότεινε στην αγόρευσή του τη μετατροπή σε απόπειρα βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης, το οποίο είναι κακούργημα και επισύρει μεγαλύτερες ποινές.  

Ο κτηνοτρόφος καταδικάστηκε επίσης για παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία ενώ δεκτό έγινε το αίτημά του να έχει η έφεση αναστέλλουσα δύναμη και θα αποφυλακιστεί μέχρι να γίνει το δευτεροβάθμιο δικαστήριο. Κατηγορούμενος ήτανε και ο αδελφός του ο οποίος καταδικάστηκε για μη ασφαλή φύλαξη κυνηγετικού όπλου σε 6 μήνες φυλάκιση με 3ετή αναστολή και χρηματική ποινή 200 ευρώ. 

Ν.Κ.