Παρασκευή, 17 Ιουνίου 2016 17:50

300 χρόνια στον καθένα για διακίνηση μεταναστών από το Εφετείο Καλαμάτας

Γράφτηκε από την
300 χρόνια στον καθένα για διακίνηση μεταναστών από το Εφετείο Καλαμάτας

Σε 300 χρόνια κάθειρξη ο καθένας, θα εκτίσουν τα 25 από αυτά, και χρηματική ποινή 5,9 εκατ. ευρώ καταδικάστηκαν από το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων 2 ζευγάρια Γεωργιανών που μετέφεραν πέρυσι τον Αύγουστο από την Τουρκία στην Ιταλία με πολυτελή θαλαμηγό 58 Σύρους μετανάστες.

Η πολυτελή θαλαμηγός τράβηξε την προσοχή περιπολικού σκάφους του Λιμεναρχείου Γυθείου, που πλησίασε για έναν τυπικό έλεγχο. Στη γέφυρα ήτανε οι δύο άντρες και οι δύο γυναίκες κατηγορούμενοι, οι οποίοι έδειχναν να... απολαμβάνουν την κρουαζιέρα τους. Ομως μέσα από τα φινιστρίνια του κάτω καταστρώματος, οι λιμενικοί διέκριναν ανθρώπινες φιγούρες και δεν άργησαν να ανακαλύψουν τους 58 παράνομους μετανάστες. Οπως κατέθεσε ο κυβερνήτης του λιμενικού σκάφους, η θαλαμηγός είχε θεαθεί λίγο καιρό πριν και στην Πύλο, όπου συνάδελφοί του είχαν κάνει έλεγχο αλλά δεν βρήκαν τίποτα ύποπτο. Στην Πύλο όμως επέβαιναν άλλα ζευγάρια Γεωργιανών και όπως σημείωσε και η εισαγγελέας Ν. Νικολοπούλου στην αγόρευσή της, το είχανε σύστημα ως φαίνεται για να ξεγελάνε τις Αρχές και να περνάνε για τουρίστες στα ελληνικά νερά.

Ο λιμενικός κατέθεσε ακόμα ότι οι 58 άνθρωποι, άντρες και γυναίκες, ήτανε στοιβαγμένοι στις κάτω καμπίνες, ενώ δεν υπήρχαν επαρκή σωστικά μέσα,σ και η ζωή τους θα μπορούσε ανά πάσα στιγμή να κινδυνέψει. Σύμφωνα δε με μαρτυρίες επιβαινόντων, κάποιοι είχαν δώσει μέχρι και 10.000 δολάρια για τη μεταφορά τους. 

 

Ν.Κ.


NEWSLETTER