Παρασκευή, 01 Ιουλίου 2016 19:01

Ενοχή πρότεινε η εισαγγελέας για τα ναρκωτικά στην Αγία Τριάδα

Γράφτηκε από την
Ενοχή πρότεινε η εισαγγελέας για τα ναρκωτικά στην Αγία Τριάδα

Μετανιωμένος και πρόθυμος να παραδεχτεί ότι πουλούσε ηρωίνη, αλλά για να μπορεί να πληρώνει τη δική του δόση όπως ισχυρίστηκε, παρουσιάστηκε χθες στην απολογία του ο φερόμενος ως αρχηγός της οικογένειας τσιγγάνων που διακινούσε μαύρη ηρωίνη από τον καταυλισμό της Αγίας Τριάδας.

Η εκδίκαση της υπόθεσης είχε ξεκινήσει στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων στις 13 Ιουνίου και χθες συνεχίστηκε για τρίτη ημέρα με τις απολογίες των 15 κατηγορούμενων (σ.σ. οι κατηγορούμενοι είναι συνολικά 16, ο ένας εκπροσωπείται από την συνήγορό του), καθώς και την αγόρευση της εισαγγελέα Νικ. Νικολοπούλου. Η εισαγγελέας πρότεινε την απαλλαγή των κατηγορούμενων από την κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης καθώς είπε ότι λειτουργούσαν ως μια οικογενειακή συμμορία, ενώ πρότεινε την ενοχή τους για τη διακίνηση ναρκωτικών. Εξαίρεσε από τη συμμορία τους Μεσσήνιους ντίλερ, ενώ για το θείο από το Μενίδι των κατηγορούμενων τσιγγάνων -ο οποίος φέρεται ως ο κύριος προμηθευτής τους- είπε ότι αποτελούσε το σύνδεσμό τους με τα κυκλώματα διακίνησης ηρωίνης στην Αθήνα. Η κ. Νικολοπούλου πρότεινε και την ενοχή της Αθηναίας η οποία συνελήφθη στα διόδια των Αρφαρών όταν έφερνε το πακέτο ηρωίνης του 1 κιλού στην οικογένεια εκ μέρους του θείου τους, το οποίο θα άφηνε στην περιοχή του εργοστασίου Καρέλια για να το πάρει ο φερόμενος ως αρχηγός της οικογένειας. 

Νωρίτερα, κατά τη διάρκεια της απολογίας του, ο φερόμενος ως έμπορος και θείος του κατηγορούμενου ως αρχηγού κατονόμαζε ως αποδέκτη του πακέτου τον ανιψιό του - αν και αρχικά αρνήθηκε να πει ποιος θα το παραλάμβανε, αλλά αντέδρασε δικηγόρος γιατί όπως είπε έτσι το "χρεώνεται" όλη η οικογένεια και έτσι είπε το όνομά του στο δικαστήριο. 

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 14 Ιουλίου με τις αγορεύσεις των συνηγόρων υπεράσπισης και, εκτός απροόπτου, την απόφαση του δικαστηρίου.

 

ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΑΠΟ ΑΝΗΛΙΚΟΥΣ

Η εισαγγελέας πρότεινε ο φερόμενος ως αρχηγός, ο ένας του αδελφός και η μητέρα τους, να τιμωρηθούν με την επιβαρυντική περίσταση ότι χρησιμοποιούσαν οι μεν πρώτοι τα ανήλικα παιδιά τους για να παραδίδουν τα ναρκωτικά στους "πελάτες", η δε δεύτερη τα εγγόνια της. Να κριθούν ευνοϊκότερα ως τοξικομανείς, η κ. Νικολοπούλου το πρότεινε για τον έναν αδελφό, τον θείο τους και κατηγορούμενο ως προμηθευτή τους, την Αθηναία μεταφορέα για τις δύο φορές που σύμφωνα με την εισαγγελέα έφερε πακέτα με ηρωίνη από την Αθήνα για την οικογένεια, καθώς και για τους 8 Μεσσήνιους ντίλερ. Για τους τελευταίους, η εισαγγελέας είπε στην αγόρευσή της ότι οι ποσότητες που προμηθεύονταν ξεπερνούν τις ανάγκες τους ως χρήστες - ενώ προκύπτει και από τις συνομιλίες ότι αγόραζαν και για να διακινούν περαιτέρω στα στέκια τοξικομανών. 

 

ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΑΖΕΙ ΤΗ ΔΟΣΗ ΤΟΥ

Οι συνομιλίες που ακούστηκαν στο δικαστήριο δεν άφησαν και πολλά περιθώρια στον φερόμενο ως αρχηγό της τσιγγάνικης οικογένειας να αρνηθεί ότι πωλούσε ηρωίνη. Ξεκινώντας την απολογία του, ο γνωστός ως "Κώστας" στις συνομιλίες με τους "πελάτες", ναι μεν το παραδέχτηκε, αλλά ισχυρίστηκε ότι το έκανε για να βγάζει τη δική του δόση. Αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι ο "Πίπης" στις συνομιλίες είναι ο ένας από τους δύο αδελφούς του, ενώ υποστήριξε πως η μάνα του ήξερε ότι "πίνει" ηρωίνη όχι όμως και για τη διακίνηση. Ωστόσο η πρόεδρος επεσήμανε ότι από τις συνομιλίες προκύπτει ότι όχι μόνο ήξερε η μητέρα του, αλλά ετοίμαζε τις δόσεις και τις παρέδιδε. Μετά μάλιστα από τις πιεστικές ερωτήσεις της προέδρου, ο εν λόγω κατηγορούμενος παραδέχτηκε ότι η συγκατηγορούμενή του Αθηναία του έφερνε το πακέτο με την ηρωίνη από την Αθήνα. Μέχρι και ότι έστειλε κάποια φορά και τη μάνα του να παραδώσει ναρκωτικά. Εκείνο που δεν αποδέχτηκε με τίποτα, ήταν ότι χρησιμοποίησε τα παιδιά της οικογένειας για τις παραδόσεις. 

 

ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ

Ο αδελφός του, ο οποίος επίσης ακούγεται στις συνομιλίες να κάνει νταραβέρι με χρήστες ναρκωτικών με το όνομα "Παναγιώτης", παραδέχτηκε ότι πούλησε 4 - 5 φορές· για να τις κάνει μετά 10, για να βγάζει σύμφωνα με τον ίδιο τη δόση του. Ο άλλος αδελφός αρνήθηκε ότι είναι ο "Πίπης" που ακούγεται στις συνομιλίες. Διαχώρισε τη θέση του από την υπόλοιπη οικογένεια και ισχυρίστηκε ότι δεν τα πήγαινε καλά μαζί τους και δεν γνώριζε τίποτα για τα νταραβέρια τους με τα ναρκωτικά. 

Η σύζυγος του φερόμενου ως αρχηγού επίσης δήλωσε άγνοια για τα πάντα, όπως και ο πατέρας των αδελφών. Ο οποίος ισχυρίστηκε ότι αυτός πούλαγε λουλούδια στη λαϊκή της Αγίας Τριάδας, χαλιά και ρούχα. Υπερασπίστηκε και τη σύζυγό του, λέγοντας ότι ο γιος τους τη χτυπούσε και την ανάγκαζε να κάνει πράγματα χωρίς τη θέλησή της -ενώ ο ίδιος δούλευε τίμια για να έχουν να φάνε τα εγγόνια του. 

Η μάνα των αδελφών και σύζυγος του προηγούμενου, υποστήριξε ότι την έστειλε 4 - 5 φορές ο γιος της να παραδώσει ναρκωτικά και δήλωσε μετανιωμένη για ό,τι έκανε, αλλά αν την κρίνει κάποιος αυτός είναι ο Θεός. 

Ο θείος και κατηγορούμενος ως προμηθευτής ηρωίνης της οικογένειας παραδέχτηκε ότι έστειλε το 1 κιλό ηρωίνης με την Αθηναία, αλλά ισχυρίστηκε ότι το έκανε για "να βγάλει τη δική του χρήση". Και μετά από πιέσεις παραδέχτηκε πως το πακέτο θα παραλάμβανε ο ανιψιός του. 

 

ΟΙ ΜΕΣΣΗΝΙΟΙ ΚΑΙ Η ΑΘΗΝΑΙΑ

Η Αθηναία μεταφορέας παραδέχτηκε ότι διαπραγματεύτηκε με τον τσιγγάνο πατέρα των αδελφών για τα χρήματα που θα έπαιρνε ώστε να κάνει τη μεταφορά της ηρωίνης από την Αθήνα, και πως το πακέτο θα το άφηνε στο εργοστάσιο Καρέλια - όμως αρνήθηκε ότι το είχε ξανακάνει, όπως είχε παραδεχτεί στην Αστυνομία όταν συνελήφθη. Παραδέχτηκε επίσης ότι το πακέτο το παρέλαβε από το θείο των αδελφών, ενώ υποστήριξε ότι χαίρεται που την έπιασαν γιατί μπήκε σε  πρόγραμμα αποτοξίνωσης και έχει καθαρίσει από τα ναρκωτικά, και τώρα βρίσκεται στο στάδιο της επανένταξης.

Τέλος, οι Μεσσήνιοι κατηγορούμενοι ως ντίλερ της οικογένειας δεν παραδέχτηκαν ότι έκαναν περαιτέρω διακίνηση, αλλά ισχυρίστηκαν ότι αγόραζαν για τους ίδιους. Μάλιστα ένας από αυτούς ισχυρίστηκε ότι επειδή δεν τους πουλούσαν οι τσιγγάνοι κάτω από 5 γραμ. μαζεύονταν 2 - 3 χρήστες ηρωίνης για να αγοράσουν. Ο ίδιος κατηγορούμενος ερωτώμενος αν του είχε ποτέ πάει παιδί τα ναρκωτικά, αρνήθηκε να απαντήσει ευθέως και παρέπεμψε στην κατάθεσή του στην ανακρίτρια, λέγοντας πως την επιβεβαιώνει. Ολοι ανεξαιρέτως δήλωσαν στο δικαστήριο ότι πλέον παρακολουθούν το ανοιχτό πρόγραμμα του ΟΚΑΝΑ και παίρνουν υποκατάστατα για να καθαρίσουν από την ηρωίνη. 


NEWSLETTER