Τρίτη, 13 Σεπτεμβρίου 2016 09:19

Η Μητρόπολη Μεσσηνίας δίπλα στους πλημμυροπαθείς (βίντεο)

Γράφτηκε από την

Απογοητευμένος από την έλλειψη συντονισμού για τη βοήθεια στους Καλαματιανούς που επλήγησαν από τις πλημμύρες φάνηκε χθες ο μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος, ο οποίος ανακοίνωσε τις προσεχείς δράσεις της Εκκλησίας και απηύθυνε ευρύ κάλεσμα για συμπόρευση και βοήθεια.

Ο κ. Χρυσόστομος ξεκίνησε λέγοντας πως οι ενορίες έχουν καταγράψει 200 οικογένειες, οι οποίες είναι σε πολύ δύσκολη θέση αφού οι συνθήκες στα σπίτια τους είναι πολύ άσχημες. Ο ίδιος αναφέρθηκε και στις ζημιές στο Ειδικό Σχολείο και στη Φοιτητική Εστία. "Η Μητρόπολη δεν έμεινε αδιάφορη σε αυτή τη διαδικασία. Αν και περίμενα κάποιο τηλεφώνημα από τους φορείς, για να υπάρξει συνεννόηση, αυτό δεν έγινε ποτέ. Ετσι αποφασίσαμε να απευθύνουμε κάλεσμα σε φορείς και επιχειρηματίες της πόλης μας, για να βρεθούν τα είδη πρώτης ανάγκης. Δεν μπορεί ο κόσμος αυτός να πηγαίνει από ξενοδοχείο σε ξενοδοχείο. Η Αρχιεπισκοπή Αθηνών και η αντίστοιχη της Κύπρου έστειλαν βοήθεια, αλλά τα άτομα τα οποία πρέπει να βοηθήσουμε αρχικά, είναι περίπου 1.000. Οι ανάγκες είναι για: κρεβάτια, κλινοσκεπάσματα, σεντόνια, στρώματα, ρούχα ενηλίκων και παιδικά, ώστε να μπουν οι οικογένειες να κοιμηθούν στα σπίτια τους. Σε δεύτερη φάση, θα προσπαθήσουμε να βρούμε τις ηλεκτρικές συσκευές, τα ψυγεία. Κάθε μεσημέρι και απόγευμα στο Ασυλο και στο Γηροκομείο θα δίδεται φαγητό, με το ειδικό χαρτί από τις ενορίες. Τα σεντόνια και τα κρεβάτια θα δίνονται από το Ασυλο" κάνει γνωστό ο μητροπολίτης Μεσσηνίας.

Στη συνέχεια είπε πως 15 φοιτητές θα φιλοξενηθούν στην Εστία της Μητρόπολης, κοντά στον Αγιο Γεώργιο. Ανέφερε πως υπάρχουν όμως ακόμη 40 που χρειάζονται φιλοξενία, ώστε να αρχίσουν να δίνουν μαθήματα στην εξεταστική. Ο κ. Χρυσόστομος ευχαρίστησε τη "Διάπλαση" γιατί φιλοξενεί 15 συνανθρώπους μας. Κλείνοντας, ζήτησε βοήθεια από τους επιχειρηματίες, τους πολίτες της Καλαμάτας και ευχήθηκε οι ενέργειες να γίνουν σε κλίμα ενότητας. 

Γ.Σαρ.