Τρίτη, 11 Οκτωβρίου 2011 21:22

Νίκας και Χρυσόστομος στο Πατριαρχείο της Πόλης για τη συμπλήρωση 20 χρόνων από την ενθρόνιση του Βαρθολομαίου

Γράφτηκε από τον

Στην Κωνσταντινούπολη θα βρεθεί για ανεπίσημο ταξίδι από τις 18 μέχρι τις 22 Οκτωβρίου αντιπροσωπεία της Μητρόπολης Μεσσηνίας και του Δήμου Καλαμάτας. Ο λόγος είναι οι εκδηλώσεις για τη συμπλήρωση 20 χρόνων από την ενθρόνιση του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου στο θρόνο του Φαναρίου, οι οποίες θα κορυφωθούν στις 21 Οκτωβρίου με μια μεγάλη συναυλία που θα δώσουν προς τιμήν του νέοι μουσικοί της Πόλης.
Επικεφαλής της αποστολής θα είναι ο μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος, συνοδευόμενος από ομάδα κληρικών. Μαζί τους θα ταξιδέψουν μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας, ο αντιδήμαρχος Δημήτρης Μπούχαλης, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ Σαράντος Μαρινάκης και ο πολιτικός προϊστάμενος της Διεύθυνσης Γεωτεχνικών Υπηρεσιών Γιάννης Αδαμόπουλος.
Μάλιστα η απουσία του δημάρχου καθιστά αδύνατη τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την επόμενη Πέμπτη. Κατά τα φαινόμενα το Σώμα θα συνεδριάσει την Τρίτη 25 Οκτωβρίου -μία μέρα μετά τη δεύτερη συνεδρίαση της Περιφερειακής Ενωσης Δήμων Πελοποννήσου- με πρώτο θέμα τον νέο Οργανισμό του Δήμου Καλαμάτας.