Κυριακή, 23 Οκτωβρίου 2011 21:26

Λειτουργία στην Αγ. Βασίλειο Τρίπολης

Γράφτηκε από την
Λειτουργία στην Αγ. Βασίλειο Τρίπολης

Την Κυριακή 23η Οκτωβρίου 2011, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ. Αλέξανδρος, τέλεσε την θεία λειτουργία του Αγίου Ιακώβου του Αδελφοθέου στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Βασιλείου της Τριπόλεως. Πιστοί από όλες τις ενορίες της Τριπόλεως κατέκλυσαν τον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό και συμμετείχαν με κατάνυξη στη ξεχωριστή και αρχαιοπρεπή Θεία Λειτουργία.
Ο Αγιος Ιάκωβος ο Αδελφόθεος διετέλεσε πρώτος Επίσκοπος της Αγίας Πόλεως Ιερουσαλήμ, ήταν εκείνος πού συνέθεσε τον πρώτο τύπο Θείας Λειτουργίας κατά τον πρώτο αιώνα και συνέταξε την αντίστοιχη Επιστολή, η οποία και φέρει το όνομά του, στολίδι της Καινής Διαθήκης.                  
Η Θεία Λειτουργία του Αγίου Ιακώβου του Αδελφοθέου, αποτελώντας την βάση των άλλων τύπων των Θείων Λειτουργιών που ακολούθως συνετέθησαν από τον Αγ. Βασίλειο και τον Άγιο Ιωάννη τον Χρυσόστομο, τελείται από τον Επίσκοπο, ως το κέντρο της Λατρευτικής Συνάξεως και συλλειτουργούν μαζί του υποχρεωτικώς δώδεκα Πρεσβύτεροι.
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού του Αγίου Βασιλείου, πρόσφερε σε όλους τους Εκκλησιαζόμενους καφέ και γλυκίσματα στην αίθουσα του  Πνευματικού Κέντρου της Ενορίας.
+ Ιερεύς Ιωάννης Σουρλίγγας


NEWSLETTER