ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΟΠΙΚΑ

Τετάρτη, 15 Σεπτεμβρίου 2010 13:23

Η Κυπαρισσία γιόρτασε την Υψωση του Τιμίου Σταυρού

Γράφτηκε από την



Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και παρουσία πλήθους κόσμου εορτάστηκε στην Κυπαρισσία η Υψωση του Τιμίου Σταυρού στον Ιερό Ναό της Ευαγγελίστριας. Ο κόσμος περισσότερος ίσως από κάθε άλλη χρονιά κατέκλυσε τον ιερό ναό τόσο την παραμονή κατά την τέλεση του πανηγυρικού εσπερινού, όσο και χθες το πρωί που τελέστηκε η θεία λειτουργία χοροστατούντος του μητροπολίτη Τριφυλίας και Ολυμπίας κ. Χρυσοστόμου.
Σε κλίμα κατάνυξης μετά το πέρας της θείας λειτουργίας έγινε λιτάνευση του Τιμίου Σταυρού στους δρόμους γύρω από το ναό όπου τις μέρες αυτές πραγματοποιείται η μεγάλη εμποροπανήγυρη της πόλης, συνοδεία της Φιλαρμονικής του δήμου, μαθητών από τα σχολεία της πόλης, του ιερού κλήρου, των αρχών της περιοχής και πλήθους πιστών.
Με την ολοκλήρωση της λιτανείας στην είσοδο του ιερού ναού τελέστηκε δοξολογία και έγινε ανάκρουση του εθνικού ύμνου, για να ακολουθήσει η απόλυση όπου οι πιστοί πέρα από το αντίδωρο έσπευσαν να πάρουν και ένα κομμάτι βασιλικού το οποίο φυλάνε στο σπίτι τους ως ευλογία όλο το χρόνο.
Να σημειώσουμε ότι όπως κάθε χρόνο τις μέρες αυτές πραγματοποιείται και η μεγάλη εμποροπανήγυρη στους δρόμους γύρω από το ναό η οποία ξεκίνησε την Κυριακή και διαρκεί περίπου μια εβδομάδα. Φέτος έχει προσελκύσει πλήθος εμπόρων και επισκεπτών.
Στις εκδηλώσεις μεταξύ άλλων παραβρέθηκαν η βουλευτής Νάντια Γιαννακοπούλου, ο νομάρχης Μεσσηνίας και υποψήφιος περιφερειάρχης Δημήτρης Δράκος, ο επίσης υποψήφιος περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης, οι δήμαρχοι Κυπαρισσίας Γιώργος Σαμπαζιώτης, Αυλώνας Γιάννης Φιλντίσης, Είρας Γιάννης Αδαμόπουλος, ο αντινομάρχης Σωτήρης Παναγιωτόπουλος, οι υποψήφιοι δημάρχοι Τριφυλίας Παναγιώτης Τσίγγανος, Κώστας Κόλλιας και Δημήτρης Σωτηρόπουλος, νομαρχιακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, αρκετοί υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι και εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας.


NEWSLETTER